1. Först beställer du DHL frakt här:  HER
DHL Ombud Sverige

 

2. Hitta DHL ombud här och skicka dit dhl paket:

DHL Service point Sverige

Om du behöver skicka ett paket eller en försändelse med ett pålitligt och välkänt fraktföretag kan du vända dig till ditt närmsta DHL-ombud. DHL erbjuder frakttjänster både inom Sverige och till övriga världen, och du kan enkelt och smidigt söka efter ombud på DHLs egen hemsida. DHL erbjuder många olika frakttjänster både för företag och privatpersoner, och här är en kort guide till hur du kan skicka eller hämta paket hos något av deras många ombud i Sverige.

Hur skickar man paket hos ett DHL ombud?

För att ta reda på fraktpriser och vilka tjänster som erbjuds kan du enklast ta en titt på DHLs hemsida eller besöka någon jämförelsetjänst innan du beger dig till ditt närmsta ombud. DHL erbjuder också möjligheten att skapa ett konto så att du lättare kan skicka paket i framtiden, och du kan även betala för din frakt direkt på hemsidan. Då får du en digital fraktsedel som du kan skriva ut och sätta fast på paketet innan du lämnar det hos ombudet, men självklart går det också att betala direkt på plats. Tänk bara på att DHL inte säljer något eget emballage, så du måste se till att förbereda paketet eller försändelsen i förväg.

Hur hämtar man paket hos ett DHL ombud?

Om du har fått kollinumret från avsändaren kan du spåra din försändelse på DHLs hemsida, och annars får du en avi via mail eller sms när paketet finns att hämta hos ditt DHL ombud. Vanligen levereras din försändelse till ditt närmsta ombud, och för att hämta den behöver du visa upp din legitimation. Tänk på att du behöver betala för paketet om avsändaren har skickat det med ett så kallat varuefterkrav.

Vilka olika fraktalternativ kan man välja mellan?

När du ska skicka en försändelse hos ditt DHL-ombud kan du välja mellan paket till privatpersoner på upp till 20 kg som levereras inom 1-3 arbetsdagar, eller paket till företag på upp till 35 kg. Tillsammans får paketets längsta och kortaste sida vara max 100 cm. Du kan också välja till expressfrakt för leverans nästa arbetsdag, och får försändelsen dessutom väga upp till 70 kg.

Behöver du i stället skicka ett internationellt paket eller brev får det väga upp till 2 kg och kommer fram inom 2-5 arbetsdagar till länder i västra Europa, samt 5-12 arbetsdagar till resten av världen. Du kan även skicka gods i form av till exempel lastpallar och containrar med antingen sjöfrakt, flygfrakt, väg- eller järnvägstransporter. Denna tjänst är tillgänglig för företag, och inom Sverige sker leveransen nästa arbetsdag.

När levererar DHL till ombud?

När du skickar ett paket med DHL i Sverige, levereras paketet vanligtvis till mottagarens närmaste DHL-ombud nästa vardag efter att paketet har lämnats in, beroende på inlämningstidpunkten.

Det kan dock ta en eller två extra vardagar för vissa orter beroende på varifrån godset skickas och var mottagarens DHL-ombud är beläget. För internationella paket varierar leveranstiden beroende på transportsträckan.

Detaljerad information om leveranstider för både inrikes och utrikes paket finns i DHL:s tidtabeller. Om du väntar på en leverans från DHL, kommer du att få en avisering via SMS eller e-post när ditt paket finns tillgängligt för hämtning hos ditt ombud

När kommer dhl till ombud