Skicka pallar och styckegods

porto priser
Från
Från
Till
Till

Priser från 59 SEK

Typ av försändelse
paket pris

Platt paket
33 x 23 x 4 CM
Upp till 1 KG

billig fragt

Litet paket
33 x 23 x 6 CM
Upp till 2 KG

paket

Vanligt Paket
40 x 25 x 20 CM
Upp till 4 KG

försändelse

Flyttkartong
70 x 40 x 40 CM
Upp till 25 KG

transport

Rör
Upp till 2 KG

fragtmand

Ange egen storlek

Ange storlek
Kg
Cm
Cm
Cm

 

Från
Från
Till
Till

Priser från 59 SEK

Typ av försändelse
kurer

En hel pall

container

En halv pall

pall

Styckegods


Kg
Cm
Cm
Cm
Avsändare
Mottagare

 

Från
Från
Till
Till

Priser från 59 SEK

 

Från
Från
Till
Till

Priser från 59 SEK

Emballage
Kg

 

Paket.se jämför priser från

Fedex
Leman
DSV

Leveranstjänster

Dörr Till Dörr
Ombud Till Ombud
Ombud Till Dörr
Terminal Till Terminal

1.

Välj försändelse

Du kan skicka dokument, paket, pallar och containrar.

2.

Jämför erbjudanden

Erbjudanden visas tydligt så att du kan välja den bästa lösningen för dig.

3.

Boka och spara

Välj det bästa alternativet och köp din fraktetikett/AWB.

Stora försändelser bör skickas som pallar och styckegods. Flera av de vanliga fraktföretagen hanterar pallfrakt, så du kan snabbt och enkelt beställa din försändelse hemifrån. 

Priserna varierar utifrån storlek, vikt och destination. Här får du mer information om att skicka pallar och styckegods, samt vad dessa begrepp egentligen innebär. 

Beräkna pris och beställ försändelse hos Paket.se

Om du eller din verksamhet har planer på att skicka något stort, så är det smart att ha koll på priserna i förväg. Känner du till måtten och vikten på din pall kan du snabbt få en prisöversikt. Du behöver bara använda kalkylatorn på Paket.se

Klicka dig in under “Pall” och fyll i informationen. Du väljer själv om du behöver en hel pall, en halv pall eller styckegods. Du hittar också en förklaring av dessa begrepp längre ned på denna sida. 

När du har fyllt i allting klickar du dig vidare. Då kan du se priserna. Det brukar oftast finnas många möjligheter att välja mellan, eftersom många fraktföretag erbjuder pallfrakt. Om du är nöjd med priserna kan du omgående boka din försändelse och påbörja processen med att skicka den. 

Bästa fraktföretagen för pall och styckegods 

För transport av pall och styckegods inom Sveriges gränser är Bussgods alltid ett av de bästa valen. De är erfarna på området och har en riktigt bra infrastruktur. Vi inhämtar också priser från dem när du använder dig av formuläret. 

PostNord och Bring är andra företag som kan hantera gods i Norden. Annars är det internationella fraktföretag som t.ex. DHL som också kan övervägas. De levererar över hela världen med mycket få begränsningar.  

Det är förstås billigare att skicka gods inom de svenska gränserna eftersom avståndet är kortare, och det krävs mindre av distributören. Men även försändelser till utlandet är inte längre så dyra, vilket är praktiskt för många verksamheter. 

Kom ihåg att det krävs tulldokumentation om du ska skicka din försändelse utanför EU.

Palltransport när du ska skicka stora försändelser

Pallar är självklart det givna valet när du ska skicka stora saker från ett ställe till ett annat. Du kan välja mellan att skicka en hel eller en halv pall.  

Fördelarna med palltransport är att du kan transportera stora mängder gods samlat, och att de smidigt kan transporteras långa sträckor. Dessutom hanteras pallarna med maskiner som pallyftare och truckar, så de rörs knappt och står ganska stabilt under hela transporten. Det är alltså en säker och effektiv transportmetod. 

Styckegods är också en bra lösning

Till styckegods hör normalt försändelser över 20 kr, som hanteras manuellt större delen av tiden. Det är dock fortfarande en säker fraktmetod eftersom styckegods oftast får stå stabilt för sig själva. Styckegods väljs ofta när ett företag har en stor försändelse, som dock inte är stor nog att fylla en hel container, och inte heller passar på en vanlig pall. 

Precis som vanlig palltransport kan styckegods skickas inom Sverige såväl som till utlandet. Denna fraktmetod erbjuds ofta av de stora fraktföretagen (som Bussgods, Fedex och DHL), som samlar styckegods från flera kunder i samma vagn eller container. 

Om du vill se fraktpriser på pallar och styckegods, klicka dig in till kalkylatorn och få ett svar snabbt och enkelt!

 
Paket.se
Rated 4.4/ 5 based on 236 reviews at Google+