Återupprätta orientexpressen och bredda din kundbas

På många sätt är Sverige ett fantastiskt land att driva verksamhet i. Det råder inga tvivel om att vi är ett litet land befolkningsmässigt. Men det vi saknar i antal har vi i gengäld i innovation, kreativitet och kvalitet. Därför har vi trots vår lilla storlek trots allt mycket export till USA och Asien, som exempel.

Det beror absolut inte på att våra produkter är billigare än det pris de kan produceras till i Asien – men vi är kända för att leverera innovativa lösningar på komplexa problem. Bland annat är detta en av orsakerna till att 50% av vår export till Korea består av maskiner och maskindelar.

Ett kulturellt skifte

Men det är inte bara maskiner och maskindelar som är populära. Ser man på den asiatiska marknaden råder stor efterfrågan på vår kultur – och särskilt vår design. Det är nästan så att svensk design är mer efterfrågad i Kina än i Sverige. Och den här tendensen verkar inte avta inom den närmsta tiden.

Därför har man som företagare i Sverige en spännande tid att se fram emot. Genom att till exempel fokusera på att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong så öppnar du både upp för ett helt nytt kundsegment och för en större volym på ditt företag, och ser samtidigt till att du kan öka ditt täckningsbidrag.

 

En boomande ekonomi

När vi ser på de saker som de asiatiska länderna importerar så är det föga överraskande att det inte rör sig om billiga saker. För när allt kommer omkring så kan de nog inte importera något som är billigare än vad de själva kan producera. Det som å andra sidan har skett i Asien är att medelklassen har fått mer pengar vilket innebär att mer spenderas på lyx och design.

Skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong billigt

Om du gärna vill prova din styrka på den asiatiska marknaden så är det viktigt att se till att du har koll på pappersarbetet. När vi förflyttar oss utanför Sveriges och EU:s gränser finns andra tullregler som du ska förhålla dig till. Men om du sätter dig in i sakerna så är det förhållandevis enkelt att justera dina produkter därefter.

Och när du är redo att sätta fart på leveranserna så bör du se till att beställa din frakt till ett så lågt pris som möjligt. Det kan ofta vara svårt att hitta rätt leverantör som kan leverera till Asien och som utgångspunkt bör du använda dig av ett av de mest kända fraktföretagen till den här typen av uppgift. Här på hemsidan hittar du enkelt priser från flera olika fraktföretag som alla har det gemensamt att de har kapaciteten och kompetensen till att klara av uppgiften.

Och med vår prisjämförelse kan du vara säker på att du får bäst förutsättningar för att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong till marknadens bästa priser.

Det kan kännas som en oöverkomlig uppgift att skicka varor ända till Asien, men kom ihåg att det är stor efterfrågan på många svenska produkter – och det kan vara just DIN produkt som är en av de mest efterfrågade.

Och om frakten verkar överväldigande så är du självklart välkommen att skriva till oss, så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för ditt företag.