Skicka paketet utomlands BILLIGT

Det behöver inte vara dyrt eller besvärligt att skicka ett paket utomlands. Det finns ganska fina priser på marknaden och med expressleverans kan det till och med göras på mycket kort tid.

Här hittar du mer information om att skicka paket utomlands, oavsett om det är i andra EU-länder, USA eller lite mer skåniga länder.

Hur man skickar utomlands

Det är inte alls komplicerat när du måste skicka utomlands. Som avsändare måste du göra många av samma saker som vanligt. Ha din paket redo, känn mottagarens adress, betala för leveransen och leverera den till distributionsföretaget.

Du kan göra det enkelt genom att boka en paketetikett hemifrån. På så sätt vet du priset i förväg och ditt arbete minimeras. Hos de flesta paketföretag är det till och med möjligt att beställa med pick-up, vilket gör det ännu enklare.

Skicka paket utomlands billigt

Leveranser till andra nordiska länder

När det gäller utländska transporter är det mest populärt att skicka till våra grannländer. Detta gäller bland annat Sverige och Norge.

Om du vill skicka ett paket till Danmark börjar priserna på bara 134 kronor exkl. Moms. Det är ganska billigt och paketet kommer vanligtvis att anlända inom bara två arbetsdagar.

I Norge är det lite dyrare, men ändå billigt: ​​Priserna börjar på 244 kroner, och det tar vanligtvis upp till 3 arbetsdagar. Företag som PostNord, Bring och Posten hanterar vanligtvis transporter till Sverige och Norge.

Faktum är att skicka till Tyskland också är billigt. Precis som med paket för Sverige börjar priserna på 134 SEK för de lättaste försändelserna. Därför är alla våra grannländer billiga att skicka till, även om du naturligtvis bör komma ihåg att priset beror på paketets storlek och vikt.

Skicka paketet till USA

Skicka paket till USA har också blivit populärt. Dessutom är det lättare än någonsin tidigare, eftersom det finns flera bra företag som erbjuder att göra det till ganska rimliga priser.

Priserna för leverans av ett paket till USA börjar på 284 SEK (exklusive moms) för dörr till dörr frakt. Leveranstiden är bara några dagar, så det här är några ganska formidabla villkor! Företag som DHL och UPS är vanligtvis de billigaste att skicka med.

Skicka paketet till England

Priserna för leverans av paket till England är något billigare än till USA. Räknar med att betala minst 204 kronor exkl. Moms för att skicka ett paket under ett kilo. Leveranstiden är upp till 3 arbetsdagar, vilket är ganska rimligt. Så det är inga problem att skicka paket till England, och det är inte heller dyrt.

Resten av världen

Förutom Danmark, Norge, Tyskland, USA och England kan du naturligtvis också skicka paket till resten av världen. Åtminstone till de flesta länder. Eller skicka paket från utlandet till Sverige. DHL är ett världsaktivt distributionsföretag som gör det enkelt att få alla transporter i omlopp.

Till exempel finns det många som skickar paket till Australien. Förresten, det kostar ungefär samma sak som frakt till USA.

Frakt till och från Kina är också populärt: både för individer som köper småföremål, men också för företag som behöver transportera varor. Priserna börjar på 364 $ för små paket, men om du vill skicka varor som väger mer än 5 kg, räknar du med att betala några tusen dollar för det.

Du kan få den fullständiga översikten över fraktpriser utomlands genom att använda kalkylatorn på Paket.se. Här får du också alla de bästa erbjudandena på marknaden jämfört. Internationella transporter är lätta att ordna, så vad väntar du på?

Beställ din paketetikett och skicka paket!

Gör det enkelt och enkelt att träffa norska kunder

När det gäller affärer och export är Norge klart en av våra favorit grannar. Norge är ett relativt enkelt land att skicka till och från, och det är ofta mycket lätt att få fotfäste, eftersom våra kulturer och företag är så mycket lika. Det innebär också att kunderna är likartade.

Norrmän och svenskere har vanligtvis samma krav på kvalitet, pris och funktionalitet när det gäller deras varor, så på så sätt kan du ofta se Norge som en slags expansion av den marknad du redan har i Sverige.

Skicka paket till Norge

Därför kan det vara en bra idé att överväga att skicka till orga om du inte redan gör det idag. Vad din produkt eller tjänst kan vara, kan du använda startpunkten ”går det i Sverige, då går det också i Norge”. Men det är viktigt att komma ihåg att eftersom våra länder är så likartade är det också en stor marknadsföring, eftersom det krävs mer att sticka ut – precis som i Sverige.

När du har fått fotfäste med våra alpina grannar, är det en bra idé att hitta en stabil partner för att ta hand om transporten när du ska skicka till Norge. Det är ofta inte ett problem att hitta massor av speditörer som vill ta dina varor med dig, men det kan ibland vara svårt att se om priserna nu är i ordning. Vi skulle vilja hjälpa till med detta på pakke.dk.

Skicka till Norge – billigt och enkelt – varje gång!

Oavsett om du har mycket få leveranser till Norge, eller om du har en stor vecko- eller månadsvolym, är det alltid meningsfullt att se till att priserna är i ordning. Om du vill ha en enkel och snabb lösning, kan du dra fördel av att använda vår räknare på den här sidan. Här kan du snabbt kontrollera vad det ska kosta för att få ditt paket levererat. Du kan jämföra de olika tjänster och tjänster som fraktföretaget erbjuder – till exempel dörr till dörr leverans, förpackning eller liknande.

Skicka till Norge med en stabil affärspartner

När det gäller frakt, spelar det ingen roll vilken partner du väljer. På många sätt behöver du se partnern som en förlängning av dig själv, eftersom det ofta är fraktbäraren som personligen möter kunden. Därför hittar du endast på våra hemsidor priser från de mest kvalificerade och respekterade företagen i branschen.

Vi komprometterar inte kvaliteten, för vi vet hur viktigt det är att transportera våra varor snabbt och effektivt. Men när det sägs vet vi också hur viktigt det är att du alltid ser till att optimera din botten. Därför är det också viktigt att du regelbundet kontrollerar kostnaderna för utgifterna. Detta gäller för försäkring, telefoni och underleverantörer, men i synnerhet när det gäller frakt.

Om du har frågor om vad som kan vara den perfekta lösningen för ditt företag, är du alltid välkommen att skriva till oss. Vår räknare kan snabbt hjälpa dig i de allra flesta fall, men om du behöver mer hjälp, är vi redo att hjälpa dig.

Återupprätta orientexpressen och bredda din kundbas

På många sätt är Sverige ett fantastiskt land att driva verksamhet i. Det råder inga tvivel om att vi är ett litet land befolkningsmässigt. Men det vi saknar i antal har vi i gengäld i innovation, kreativitet och kvalitet. Därför har vi trots vår lilla storlek trots allt mycket export till USA och Asien, som exempel.

Det beror absolut inte på att våra produkter är billigare än det pris de kan produceras till i Asien – men vi är kända för att leverera innovativa lösningar på komplexa problem. Bland annat är detta en av orsakerna till att 50% av vår export till Korea består av maskiner och maskindelar.

Ett kulturellt skifte

Men det är inte bara maskiner och maskindelar som är populära. Ser man på den asiatiska marknaden råder stor efterfrågan på vår kultur – och särskilt vår design. Det är nästan så att svensk design är mer efterfrågad i Kina än i Sverige. Och den här tendensen verkar inte avta inom den närmsta tiden.

Därför har man som företagare i Sverige en spännande tid att se fram emot. Genom att till exempel fokusera på att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong så öppnar du både upp för ett helt nytt kundsegment och för en större volym på ditt företag, och ser samtidigt till att du kan öka ditt täckningsbidrag.

 

En boomande ekonomi

När vi ser på de saker som de asiatiska länderna importerar så är det föga överraskande att det inte rör sig om billiga saker. För när allt kommer omkring så kan de nog inte importera något som är billigare än vad de själva kan producera. Det som å andra sidan har skett i Asien är att medelklassen har fått mer pengar vilket innebär att mer spenderas på lyx och design.

Skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong billigt

Om du gärna vill prova din styrka på den asiatiska marknaden så är det viktigt att se till att du har koll på pappersarbetet. När vi förflyttar oss utanför Sveriges och EU:s gränser finns andra tullregler som du ska förhålla dig till. Men om du sätter dig in i sakerna så är det förhållandevis enkelt att justera dina produkter därefter.

Och när du är redo att sätta fart på leveranserna så bör du se till att beställa din frakt till ett så lågt pris som möjligt. Det kan ofta vara svårt att hitta rätt leverantör som kan leverera till Asien och som utgångspunkt bör du använda dig av ett av de mest kända fraktföretagen till den här typen av uppgift. Här på hemsidan hittar du enkelt priser från flera olika fraktföretag som alla har det gemensamt att de har kapaciteten och kompetensen till att klara av uppgiften.

Och med vår prisjämförelse kan du vara säker på att du får bäst förutsättningar för att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong till marknadens bästa priser.

Det kan kännas som en oöverkomlig uppgift att skicka varor ända till Asien, men kom ihåg att det är stor efterfrågan på många svenska produkter – och det kan vara just DIN produkt som är en av de mest efterfrågade.

Och om frakten verkar överväldigande så är du självklart välkommen att skriva till oss, så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för ditt företag.

 

Skicka stora paket

Att skicka stora paket är självklart mycket annorlunda från att skicka mindre försändelser såsom brev och dokument.

Skicka stpra paket

Då det rör sig om högre vikt och dimensioner involverar det mer att tänka på. För riktigt stora försändelser kan du dessutom behöva beställa en särskild leveransform såsom pall eller container.

Men som tur är erbjuder alla de främsta leveransföretagen riktigt bra tjänster för att skicka stora paket, inklusive PostNord, DHL, TNT, UPS och FedEx. Vare sig du är privatperson eller företag, ska skicka inrikes eller utrikes, finns lösningen för dig. Om du ska skicka stora paket finns ett flertal alternativ att välja mellan beroende på storlek. Vad gäller enkla paket kan du med PostNord och DHL skicka upp till 20 kg.

Om du är företagskund hos PostNord får du dessutom möjlighet till hemleverans på upp till 35 kg genom deras tjänst MyPack Home. UPS å sin sida erbjuder en maxvikt på 70 kg, och om vikten överstiger 25 kg får paketet en etikett så att det hanteras extra varsamt under sin resa. Likaså TNT har en maxvikt på 70 kg för deras expresstjänst.

Ska du skicka en lite större kvantitet är pall ett bra alternativ. Med DHL kan du skicka upp till 800 kg per pall, och sammanlagt 2 400 kg på en försändelse. PostNord och TNT erbjuder istället en maxvikt på 1 000 kg per pall, varav den senare har en total maxvikt på hela 7 000 kg per försändelse. Även UPS och FedEx erbjuder flera sorters leveranser av pall, både vanliga frakttjänster och expressvarianter.

För de riktigt stora leveranserna krävs container eller annan form av storskalig frakt. För detta finns hos både FedEx, UPS, TNT, DHL och PostNord tjänster för såväl styckegods som partigods. Dessutom erbjuder bland annat PostNord och TNT specialtjänster för leveranser som kräver mer avancerade logistiklösningar.

Är lasten tråkig? Låt oss hjälpa!

Vi brinner för frakt – så du behöver inte oroa dig för det! Vi vet väl. Det är sällsynt att hitta någon som är jämn bränder för frakt. Och om du gör det har du förmodligen en tendens att tro att personen är lite galen. Men det gör vi. Således brinner för frakt.

Och vi bryr oss inte om att folk tycker att vi är galen så länge vi fortsätter att kunna leverera svenskarna med de absoluta bästa fraktlösningarna.

Vi tar allt!
Här på Billigtpaket.se bryr vi oss inte om var, när och varför du borde ha skickat dina saker. Det enda vi går in är att hjälpa dig att hitta de bästa priserna för dina behov. Så om du behöver skicka ett paket till England, eller om du bara behöver byta till Funen, kan du vara säker på att vi alltid kommer att vara redo att se till att du får bästa möjliga upplevelse. Skicka paket englandOch hur kan vi garantera det? Helt enkelt. Vi har inte vårt eget fraktbolag, men vi ständigt jämför det bästa på marknaden. Därför kan du också vara säker på att du alltid får opartisk rådgivning, så det blir lättare för dig att göra rätt val.

Att ta tidigare exempel; Som företagsägare spenderar du nog inte mycket länge på vad det kostar att skicka paket till England. Men om du använder samma fraktbolag hela tiden – helt enkelt för att det är enkelt, kan du riskera att betala överprissättning och slutligen lägga mer pengar än nödvändigt. Du är fri att gå med oss!

Vi gör det enkelt att skicka paket
När vi började tanken på sidan här kom det verkligen från en filosofi att det ska vara lätt att skicka sina saker. Vi tittade lite och tyckte inte riktigt att det fanns platser där du snabbt och enkelt kunde få en överblick. Vid den tiden tog det lång tid att hitta de bästa priserna på frakten, att du skulle behöva tid och resurser för att förhandla och få erbjudanden – och vi trodde att det borde vara enklare.
Därför har vi gjort vårt system som hjälper dig snabbt och enkelt att få en överblick över vad det ska kosta – till exempel att skicka ett paket till England. Välj bara typ och storlek på paketet, skriv in adressen – och sedan har du några sekunder efter en enkel och tydlig prislista. Det är enkelt.

Och i slutändan kan det innebära att du som företag kommer att spara mycket pengar på din frakt.

Även om vi är otroligt nöjda med vårt system och mycket stolt över hur många operatörer som använder det varje dag, vet vi också att frakt inte alltid är en lösning som passar alla storlekar.

Du kan behöva något som vår räknare inte kan ta hänsyn till – eller du kanske bara vill ha mer personlig rådgivning. Och det måste finnas plats för det. Därför är vi alltid redo att hjälpa dig på den här sidan, skräddarsy en lösning som passar dig exakt.

Hitta din väg i fraktjungeln

Om du ska skicka paket som individ, känner du ofta att du är förbisedd av fraktbolagen. Vanligtvis fokuserar de på företagskunder, och det gör ofta mycket få levererade paket runt som privatpersoner. Vi tycker att det är synd, och så har vi gjort mycket för att säkerställa att vår innovativa lösning kan användas av både privat och företagande. Därför är det bland annat möjligt att välja olika typer av leveranser. Helt ned från det minsta paketet och upp till den mycket stora containertransporten – eftersom vi alla behöver en last.

Vi hjälper både privat och företag
Som individ är det ofta en djungel att hitta rätt paketfrakt, och även om du hittar en som accepterar ditt paket, kan du inte alltid vara säker på att du får det bästa priset. Ofta, som privatperson, får du inte tillgång till ramavtal och rabatter, eftersom du vanligtvis skickar paket individuellt och vid behov. Därför finner du ofta att du kommer att betala för högt genom att gå till postkontoret, till exempel, och dessutom kan det ofta vara flera avgifter på sändningen eftersom det antingen inte är ordentligt vägt eller packat ordentligt. I de flesta fallen är inte heller avsändaren försök att fuska – och nej det beror inte på att fraktföretaget är för ”pernit”. Vanligtvis är det helt enkelt ett missförstånd eller kanske du inte har varit medveten om hur du skickar och packar varan korrekt.Postnord

Så här hittar du billigaste paketet
Här på oss vill vi göra saker lite annorlunda. Vi tycker att frakt ska vara enkelt och billigt för alla – vare sig privata eller kommersiella. Därför är vår räknare öppen för alla, och det är lika enkelt att använda om du är privat eller företag. När du väl har angett dina fraktbehov, bara några sekunder innan du får priser från de bästa fraktbolagen i Sverige. På så sätt är du alltid säker på att du får de bästa priserna på din leverans.

Spara tid och ansträngning vid din fraktkostnad
Inte bara tror vi att frakt ska vara billigt. Vi tycker också att det borde vara enkelt. Därför har vi gjort det enkelt och ordnat att beställa leveranser. När du väl har kommit in i avsändaren och mottagaren får du även en enkel och tydlig översikt över inlämningswebbplatser så att du snabbt kan få en översikt. Vi erbjuder även flera betalningsmetoder, inklusive MobilePay, kreditkort och Dankort. Och oavsett storlek och pris på din leverans har du till och med möjlighet att skjuta upp betalningen för antingen 10, 20 eller 30 dagar. Det är smart om du måste skicka stora paket som kostar lite mer och inte har tid att vänta på att du ska få pengarna först.

 

 

DHL – när gult och rött blir grönt

Det är ingen hemlighet att många företag och regeringar runt om i världen har börjat tänka mer och mer grönt. Detta gäller i sina klimat- och miljöavtal, i företagens åtagande att minska koldioxidavtrycket och omkring en miljon andra platser.DHL skicka paket
Klimatet är i och klimatet är varmt. Därför har världen också sett fram emot förväntan och spänning, medan de stora multinationella fraktbolagen måste utforma nya klimatvänliga strategier.
Ett av dessa företag är DHL. Och när världens största fraktbolag presenterar sin nya strategi för mer miljövänlig drift är det definitivt inte liten. Här har vi skrivit 3 av de viktigaste åtgärderna som kommer att göra de gula bilarna i framtiden blivit gröna.

Ruttoptimering
När du är världens största fraktbolag har du också många vägar. Verkligen många vägar. Och efter att ha kört med dessa rutter i många år har du också samlat in mycket data. Verkligen mycket data. Och dessa data används idag för att optimera rutterna, så DHL Express-leveranser kan göras ännu grönare i framtiden. Mycket av det kommer att optimeras för att passa in i ett mer och mer automatiserat tillvägagångssätt, så att andra rederier kan ge upp uppgifterna till DHL. Det är en win-win-win-situation, eftersom rederierna som använder det, kommer att kunna njuta av många år av innovation och utveckling utan att förlora sina kunder, kommer DHL dra nytta av det, eftersom de tjänar pengar på ett system som de använder – och i slutändan vinna hela världen som mer och mer av den globala lasten (förmodligen) kommer att bli effektivare med denna metod.

Rapportering
En av de visioner och idéer som har varit med DHL Express har varit att du inte kan lösa ett problem som du inte förstår. Därför erbjuder de att göra enskilda rapporter för företag – både nedåt på frakt nivå så att du kan se hur mycket CO2 du faktiskt släpper ut på dina leveranser – men även i större företag där det görs en detaljerad rapport om hela leveranskedjan. Detta ger alla företag en mycket bättre förståelse för sin egen CO2-avtryck, och i slutändan innebär att fler och fler företag blir medvetna om sitt eget ansvar – och vilka möjligheter de har att anpassa sig till en mer hållbar process.

Miljöprojekt
Utöver de två ovan nämnda initiativen kommer många resurser också att användas för att stödja miljövänliga projekt. Det kan vara allt från vindkraftparker, skogsplantering, biomassa kraftverk och många andra saker. Det betyder i princip att med varje DHL försändelse hjälper du att driva världen i en grönare riktning.

Nå ut till de tyska kunderna – enkelt och smidigt

Det är fart på handeln i Sverige. Både i butiker och framförallt på nätet. Vi är faktiskt ett av de länder som är flitigast med att använda internet för att shoppa. Och det betyder att man som företagare kan få riktigt mycket ut av sin verksamhet genom att öppna upp för distansförsäljning. Skicka till tysklandMen om man verkligen ska tänka stort, varför då inte gå efter det störta? Om du gärna vill vidga kundkretsen så kan det vara bra att vidga vyerna till nya länder. I EU har vi en stor fördel eftersom handel mellan länder är relativt överskådligt.

Därför har många företag i dag blivit mer och mer fokuserade på våra närliggande länder. Tyskland är ett bra exempel, som har näst flest invånare i hela Europa och som generellt sätt visar stort intresse för Sverige och svenska produkter. Om du ännu inte har Tyskland på marknaden så bör du ställa dig själv dessa frågor:

Skulle det vara bra att omsätta 5-10 varor mer om året? Månaden? Veckan?

Tycker du att det är svårt att stå ut ur mängden på den svenska marknaden?

Säljer du ofta små beställningar och satsar på volymen istället?

Om du kunde svara ja på bara en av ovanstående frågor så bör du överväga att vidga dina vyer en smula. Ofta är produkter billigare i Tyskland (se bara på deras gränshandel), men vi kan inte undvika det faktum att det finns stora volymer att hämta i Tyskland.

Skicka paket till Tyskland – utan överpriser

När du ska skicka varor till Tyskland så är det viktigt att du får de bästa priserna på din frakt. Det gäller oavsett om det är först nu som du överväger den tyska marknaden eller om du har funnits där i åratal. Det är svårt för företagare att hänga med i vad som sker på transportmarknaden och med alla andra uppgifter man står inför som företagare så är det sällan en prioritet. Och det kan i slutändan betyda att du betalar allt för mycket för försändelserna. Och om du skicka paket till Tyskland så är det som tidigare nämnt ofta volymen och inte värdet som du ska gå efter. Det betyder mer frakt och potentiellt en större besparing för dig och ditt företag.

Öppna upp för 82 miljoner kunder och skicka paket till Tyskland

Det är lätt att hitta bäst fraktpriser – det handlar bara om att hitta den första och bästa aktören som finns på marknaden. Men det är samtidigt viktigt att kvalitén är som den ska. Därför jämför vi bara priserna hos de absolut mest kända fraktföretagen, så slipper du bekymmer och får en bra upplevelse – varje gång. Det enda du egentligen ska förhålla dig till är att välja rätt paketetikett till just ditt paket – och det har vi lyckligtvis gjort så enkelt som möjligt direkt på vår hemsida. Du skriver helt enkelt in lite information om ditt paket så får du snabbt och enkelt en överblick över de billigaste fraktföretagen som levererar till de områden som är relevanta för dig. På så viss blir det busenkelt att vidga vyerna!

Hur man får Skicka utomlands?

Oavsett om du skickartill utlandet , eller det är bara en gång, är det viktigt att du förstår kraven för din försändelse. Till exempel bör du först och främst vara säker på att det du vill skicka alls kan behöva introduceras i landet. Du måste också veta om den givna produkten är föremål för tull och på vilket sätt. När det är du som skickar paket är det alltid ditt ansvar att se till att det här är okej eftersom du har det övergripande ansvaret för sändningen som avsändare.

Skicka utomlands – billigt och enkelt
När du väl har informerats om att du måste skicka din vara till mottagaren, bör du också se till att du inte betalar för mycket för sändningen. Ofta kan det vara en långsam process att undersöka olika företags fraktsatser skicka utomlands – och du kan ofta ta lång tid att få en offert från ett företag som inte ens levererar till det landet.

Om du skulle vilja spara dig mycket tid och ansträngning kan du därför använda vår räknare på sidan som automatiskt automatiskt hittar de leverantörer som levererar till det aktuella landet du ska skicka. Här får du en enkel översikt över vilka alternativ du har, och det kommer också att visas om det är en leverans eller paketpaket från dörr till dörr, oavsett om det är express eller inte – även hur många dagar du kan förvänta dig att leveransen tar. Faktum är att det inte blir mycket lättare att skicka utomlands.

Om du bara behöver skicka ett enda paket då och då kan du köpa dina paketetiketter efter behov. Det är snabbt och enkelt att beställa dem, och du får en exakt överblick över var du kan skicka ditt paket till fraktföretaget. Men om du ofta skickar utomlands kan du spara besparingar om du har gjort ett fast avtal om ett visst antal paketetiketter. I slutändan kommer det också att spara ännu mer tid när du redan har fler etiketter.

Det är dock viktigt att du är medveten om att de måste fyllas i korrekt. Alla paket är kontrollerade för både vikt och storlek och för att undvika avgifter, är det en bra idé att se till att både vikt och storlek är korrekta. Dessutom är det också ditt ansvar som avsändare att se till att paketet är ordentligt förpackat.

Om du är i tvivel om din frakt utomlands, var god kontakta oss här. Båda om det bara är ett paket du har frågor om, eller om det är ett större fall behöver du råd. Vi tror att alla får de bästa resultaten med korrekt vägledning, så fråga en gång till än en gång!

Så kommer du undan billigast när du ska frakta till USA

Allteftersom tekniken blir mer avancerad blir världen allt mindre. Många svenska verksamheter upplever ett stigande behov av att skicka sina varor till andra delar av världen, bland annat till USA och Kina. Därför är det en bra idé att undersöka hur du får till ett fraktsystem som du kan lita på – och som inte är för dyrt. Skicka paket till USA

Skicka till USA – detta ska du vara uppmärksam på.

Det är en sak att skicka varor inrikes. Det finns nuförtiden många företag på marknaden som både kan ge dig god service och förnuftiga priser. Men när vi rör oss utanför landets gränser blir det något mer komplicerat. Här är det viktigt att du använder ett företag som har koll på saker och ting. När du ska skicka paket till USA är det bland annat viktigt att företaget har koll på tullreglerna och vilka varor som får föras in i landet – och under vilka villkor. Naturligtvis kan du också själv sätta dig in i de här sakerna, men troligtvis har du massor av andra saker att tänka på. Dessutom är det viktigt att paketet har en bra och överskådlig spårning. När du skickar ett paket så långt bort är det viktigt att du kan lita till hundra procent på den feedback du får från systemet, och därför är det viktigt att det fungerar som det ska. 

Så hittar du de bästa priserna när du ska skicka till USA 

Väldigt många företag blir överraskade och förvirrade när de ska skicka till USA för första gången. Där det inrikes är mycket enklare så finns det vid internationella försändelser många fler möjligheter, både gällande försändelser, transittider och paketvikter. För att hitta det bästa priset är det viktigt att du känner till dina behov. Därför ska du ha koll på:

  1. Transittid

Det är inte helt sak samma vilken transittid du behöver. Om du har ett fast avtal med en kund i USA så kan du med fördel strukturera och planera försändelserna. Men om du ofta arbetar utifrån ”här och nu”-principen så är det viktigt att ditt företag kan leverera på kort tid – till ett rimligt pris. Här är det ännu viktigare att du som företagare överväger hur mycket du är villig att betala.

  1. Paketvikt

Många företag kan ge rabatter om du kan hålla dina paket inom en viss viktgräns. Detta kan du med fördel utnyttja om du vet att du har ett generiskt sortiment. Om du ofta skickar specialtillverkade produkter så kanske du behöver ett företag med ett mer individuellt viktpris.

En del kanske argumenterar att det finns mer att hålla koll på, och det vill vi ge dem helt rätt i. Det är dock de två ovannämnda sakerna som är de absolut viktigaste när du ska skicka över Atlanten. Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt att sätta sig in i vad man måste ha kolla på – men om du har frågor hör vi gärna från dig så vi tillsammans kan hitta den bästa lösningen efter dina behov.