Billiga frakt – enkelt och enkelt

Om du äger en webshop, eller på annat sätt ofta skickar varor till kunder och partners, kan det ofta vara mycket pengar att spara på din frakt. Frakt är en av de saker där du snabbt kan optimera ditt företags slutresultat, eftersom du inte känner någon förlust i din verksamhet genom att välja ett billigare alternativ.

För att ta ett tankeexempel är det osannolikt att en webshop har 5-10 beställningar per dag. Om bara du kunde rädda en femma var gång du sända ute en packe, då du kanna reducera din kostnaden vid emellan 10 000 – 18 000 en år. Och det är väl att märka bara en besparing på 5 kronor per försändelse.

postnord priser

I denna artikel kommer vi att starta från PostNord priser, som PostNord är utan tvekan den mest kända rederiet här på land. Och om du tittar på vad det kostar att få något skickat, priserna varierar från 9 kronor för den minsta leveransen, och upp till 350 kronor. Du kan därför snabbt räkna ut att det finns en möjlighet att spara mycket pengar på sin frakt. Alternativt kan man skicka sjungna gudar med Fraktkompaniet

PostNords priser beror till stor del  på hur tungt paketet är och hur det ska levereras. Det finns en stor skillnad mellan om detta är en bokstav eller ett paket. Paket du kan ha både hushållet distribueras eller levereras till packbox eller ett postkontor. Och det kan ha en inverkan på priset. Men det behöver inte bara vara paket som är mycket olika. Det finns också skillnader i prissätter av märker. Alla brev distribueras till hushållet, men det finns en skillnad mellan om det är en värdetransport, om brevet ska vara spårbart, om det ska erkännas, och mycket mer.

Hur får jag de billigaste PostNord priserna?

För att komma till kärnan i ärendet, kommer vi att kortfattat repa upp hur du kan se till att du får de bästa priserna på din leverans. Först och främst är det viktigt att du vet vad du behöver. Du behöver veta om det är ett krav att få hushållet utdelade dina leveranser, eller om det är okej att släppa av i närmaste paket låda.

Dessutom är det en bra idé att ha någon form av standardstorlek för dina paket – så de har ungefär samma dimensioner. Detta gör det lättare att hitta rätt priser. När du vet dessa saker, kan du börja jämföra priser.

Antingen kan du göra det själv på sin egen hemsida, men om du vill spara tid och krångel med detta, då är det också möjligt för dig att jämföra priserna här på vår webbplats. När du använder vår kalkylator får du automatiskt det billigaste priset på din försändelse – och vi går ännu längre och sätter de olika rederierna mot varandra.

På så sätt kan du också snabbt se om det är billigare att använda en annan operatör. Kort sagt, det kommer inte att bli mycket lättare att spara pengar billig frakt än om du använder vårt verktyg för att jämföra priser.

Så hittar du bäst fraktlösning

Frakt företag

De flesta företag i Sverige får förr eller senare behov av att skicka något med posten eller ett fraktföretag. Det kan handla om någon som glömt material, eller som kanske behöver extra. Du kanske har flera avdelningar runt om i landet och behöver skicka paket, dokument, delar eller utrustning mellan dem. Eller så kanske du jobbar med internetbeställningar – och då är det ju nödvändigt med en bra samarbetspartner.

Men frakt är inte bara något för företag. Även privatpersoner behöver ofta skicka varor. Kanske har du sålt något på nätet, vill skicka presenter till släkten, eller något helt annat. Oavsett anledning så är det väldigt troligt att vi alla förr eller senare behöver anlita ett post- eller fraktföretag.

När du behöver hitta någon som kan stå för dina leveranser, oavsett om du är privatperson eller driver ett företag, så är det alltid 3 saker som du behöver vara uppmärksam på:

1: Priset måste vara okej

2: Leveransen ska passa in på dina behov

3: Kvalitén måste vara bra

Det finns en uppsjö av olika företag att välja mellan, och därför kan det ofta vara svårt att hitta rätt fraktfirma. Om vi utgår från priset så kan det lätt bli en tidskrävande process att behöva jämföra erbjudanden från flera olika företag – men det har vi lyckligtvis gjort busenkelt åt dig. Du skriver helt enkelt in information om ditt paket så jämför vi automatiskt de bästa priserna på marknaden just nu. Sedan kan du själv välja vem du vill använda dig av.

Men självklart ska leveransen även leva upp till dina behov. Det är nämligen stor skillnad på om du behöver dörr-till-dörr-leverans, expresservice, eller om det räcker med att varan levereras till ett ombud. Det kan du också lätt få en överblick över här på vår hemsida och sedan välja det som bäst stämmer överens med dina behov. Därutöver kan det även vara så att en vanlig paketleverans inte räcker. Om du behöver transportera flyttvaror är det viktigt att du hittar ett företag som har erfarenhet av detta. Containertransport kräver helt speciell kunskap. Och lugn bara, allt detta kan du såklart inkludera i våra beräkningar.

Sist men inte minst ska du såklart vara säker på att leveransen kommer fram i gott skick och i rätt tid. Därför är det även viktigt att välja ett företag som är känt för att leverera kvalité och god service. Det gäller för övrigt både privatpersoner och företag. Här på hemsidan har vi valt att bara inkludera de mest stabila och kända företagen i våra beräkningar så därför kan du alltid vara säker på att kvalitén stämmer överens med det du förväntar dig när du anlitar ett fraktföretag.


 

Så enkelt är det att hitta rätt fraktpriser

 

Alla verksamheter får förr eller senare behov av att skicka iväg varor. Det kan handla om en webbutik och att du därför behöver leverera varor regelbundet och effektivt, eller kanske att du har flera avdelningar runt om i landet och behöver skicka reservdelar, produkter eller liknande mellan dem. Det kan även vara så att du vanligtvis inte skickar saker men att du då och då är tvungen att skicka något till reparation, skicka paket till en samarbetspartner, eller liknande.

Oavsett vad så bör du i alla fall fråga dig själv om frakt och fraktkostnader är något du har 100% koll på. Vet du vad det bör kosta att skicka dina varor? Och vet du hur stor inverkan det har på dina kunders belåtenhet att leveransen kommer fram i tid? Ofta är det mycket att ha koll på och därför är det lätt att hamna i ett tänk att det som inte syns inte berör en. Från den sekund fraktfirman hämtar leveransen har du inte koll på resultatet. Det är förståeligt, för det finns hundratals andra saker att göra. Men om du hör till den här kategorin så riskerar du följande:

  • Dina kunder blir besvikna
  • Du slösar tid
  • Du betalar för mycket

När man talar om just frakt och fraktpriser så är det flera faktorer som spelar in – inte bara priset och leveransen. Men låt oss börja från början;

Bra frakt leder till hög kundbelåtenhet

Oavsett om du säljer till privatpersoner eller till företagskunder så kan vi alla vara överens om en sak: vi hatar att vänta. Och även om det kanske inte är ditt fel att leveransen blivit försenad så ser kunden ändå den här delen av processen som ditt ansvarsområde. Om kunder upprepade gånger får en vara för sent, eller om personalen från fraktföretaget inte är tillmötesgående, så riskerar du att förlora kunden.

 

Tid är pengar

En effektiv leverans är viktig för kunden, men även viktig för dig. Du ska kunna lita på att leveransen sker som den ska, utan att behöva ödsla tid på att kolla upp det. Varor som levereras eller faktureras fel leder nämligen till att du ska lägga extra tid på att reda ut situationen – och det krävs inte många sådana situationer innan det leder till att det kostar dig pengar.

 

Hitta fram- och bakdelen på frakt och fraktpriser

Sist men inte minst så är det naturligtvis det ekonomiska perspektivet som spelar roll. Frakten ska vara effektiv, kunden ska vara nöjd – men det är samtidigt viktigt att du inte betalar för mycket. Exempelvis låter det kanske inte som någon större skillnad om det rör sig om 5 kronor per paket, men om du driver en webbutik som skickar 30 varor i veckan så kan det betyda en besparing på nästan 8000 kronor – utan att du behöver göra annat än att jämföra priserna. Och skickar du till utlandet kan det potentiellt röra sig om flera gånger större belopp som du sparar – eller förlorar, beroende på hur man ser det.