Bring

Det nordiska företaget Bring ägs av den norska posten, och riktar sig både till privatpersoner och företag. De erbjuder ett brett utbud av frakttjänster, som inkluderar både leverans av brev, paket, bud och styckegods. Utöver deras bra priser är ytterligare en bra anledning till att välja Bring deras miljötänk. Då deras mål är att bara transportera alla försändelser med hjälp av förnybar energi från år 2025 är detta fraktföretag ett bra val för dig som bryr dig om miljon.

Hur skickar man paket med Bring?Skicka paket Bring

Bring erbjuder endast sina tjänster till företag, som kan skicka paket och andra försändelser till både andra företag eller privatpersoner. Paketen kan antingen levereras direkt hem till kunden eller till kundens brevlåda, alternativ till något av 1400 Bring utlämningsställen som finns över hela Norden. Paketen levereras inom 1 till 4 dagar, och när de är framme kommer en avi skickas ut till mottagaren via mail, brev eller sms.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Bring?

Bud och expressbud: Om du behöver få något levererat riktigt snabbt är det bud eller expressbud du ska välja. I ett antal av Sveriges största städer kan du skicka paket eller brev med Brings budtjänster via cykel, bil eller motorcykel. Ska försändelsen levereras utanför staden kan Bring Express också buda iväg den med flyg. Om du väljer expressbud kommer ditt paket vanligen fram inom bara några timmar inom samma stad, samma dag om mottagaren finns i Sverige eller dagen därpå i resten av världen. Bokning av bud sker på Brings hemsida, där du också betalar direkt innan budet kommer och hämtar upp din försändelse.

 Paket: Du som har ett företag där du ofta skickar försändelser till privatpersoner kan välja vanliga paket som oftast kommer till ett utlämningsställe eller Bring ombud i närheten av mottagarens bostad. Vanligen levereras paketet samma dag inom våra största städer, men i annat fall kommer det fram dagen därpå. Både du och mottagaren kan hela tiden följa försändelsen på Brings hemsida med hjälp av ett spårningsnummer.

Paket och pall: Företag som behöver skicka pallar (upp till 750 kg) eller paket (upp till 35 kg) till andra företag kan köpa dessa tjänster av Bring till låga priser, och dessutom ingår upphämtning av försändelsen. Paketen når mottagaren dagen därpå, medan pallar normalt kommer fram efter 1-3 arbetsdagar. På Brings hemsida kan du få information om priser utifrån storlek och vikt på din försändelse.

Post: Bring levererar även vanlig post som skickas från svenska företag, föreningar eller organisationer till utlandet. Detta är praktiskt för dig som behöver skicka mindre varor, reklam eller fakturor till utländska kunder.

Övriga tjänster

Bring erbjuder många övriga tjänster mot en mindre avgift. Till exempel kan paket levereras på helger eller efter ordinarie arbetstid. Brings personal kan också installera eller montera hemleveranser, låta mottagaren returnera en vara hemifrån eller erbjuda tjänsten Cash on Delivery.

UPS Sverige

I över 200 olika länder finns amerikanska UPS representerade i form av kontor och inlämningsplatser där du kan skicka iväg både paket och andra typer av försändelser både inrikes och utrikes. UPS Sverige är ett av de bästa fraktalternativen för dig som söker en enkel och smidig tjänst för att skicka paket, brev eller skicka pall till bra priser. Det mesta sköts online, så att du kan förbereda din försändelse i förväg och sedan lämna den till UPS så tar de hand om leveransen.UPS Sverige

Hur skickar man paket med UPS?

Billigtpaket eller UPS hemsida finns all information du behöver för att skicka eller hämta paket. Om du inte kan eller hinner lämna av paketet du vill skicka på en av UPS inlämningsplatser kan du i stället beställa upphämtning. UPS erbjuder också sina kunder möjligheten att skapa ett konto på hemsidan, vilket gör det lättare att få koll på tidigare skickade paket och att spåra de paket som just nu är ute för leverans.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder UPS?

UPS Internet Shipping: Med hjälp av tjänsten Internet Shipping kan du som företag eller privatperson förbereda din försändelse online. På UPS hemsida kan du se priser för att skicka iväg ditt paket, skapa och spara listor med adresser till de du brukar skicka paket till, boka upphämtning av din försändelse, skriva ut etiketter och spåra ditt paket hela vägen till mottagaren.

UPS Worldship: Worldship passar dig som representerar ett företag som brukar skicka internationella försändelser. Även här kan allting skötas online, och det gäller bland annat att skriva ut etiketter, ladda upp de dokument som tullen kräver i respektive land, söka efter skickade paket och skapa rapporter om alla företagets försändelser. Några av UPS extratjänster för företag låter er också importera era egna adresslistor och automatiskt skapa etiketter att sätta på paketen.

UPS CampusShip: Större företag kan också ha stor hjälp av tjänsten CampusShip, som gör att man får en utmärkt översikt över alla företagets försändelser. Det går till exempel att se hur ofta man skickar försändelser, hur mycket pengar företagets olika avdelningar spenderar på frakttjänster och vilken typ av försändelser de skickar. På så sätt kan många företag sänka priser och öka effektiviteten när det gäller att skicka brev och paket.

Övriga tjänster

Eftersom UPS främt riktar sig till företag så har de utvecklat många smidiga tjänster som underlättar i hanteringen av stora volymer av försändelser. Du kan till exempel få hjälp med tull- och importfrågor via tjänsten UPS Import Control eller skapa flera användare åt företaget och få en smart översikt av alla försändelser via olika rapporter med tjänsten UPS Complete View.

Bussgods

Fraktföretaget Bussgods har funnits länge i Sverige, och transporterar paket åt både företag och privatpersoner.
Eftersom de flesta transporter sker med reguljärbussar så är Bussgods ett miljövänligt val då bussen skulle ha kört i vilket fall som helst.
bussgods-logo

Hur skickar man paket med Bussgods?
För att skicka ett paket med Bussgods behöver du först skriva en fraktsedel direkt på deras hemsida, med information om paketets vikt, mått och adress till mottagaren. På samma gång går det också att betala för frakten. För att skicka paketet måste du sedan ta dig till något av Bussgods ombud som finns över hela Sverige. Det smidigaste är om du då har med dig en utskriven fraktsedel. Varje fraktsedel har ett nummer, och med hjälp av detta kan du spåra leveransen hela vägen till mottagaren.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Bussgods?

Eget emballage: Du kan välja att skicka dina varor i en egen kartong, men då är det extra viktigt att du paketerar dem noga. Välj gärna en hållbar kartong, och glöm inte att slå in varorna i invändigt emballage såsom bubbelplast eller papper.

Fast pris: En del varor skickas oftare än andra med Bussgods, och för dessa varor har man tagit fram fasta priser. Detta gäller till exempel däck och fälgar, cyklar, barnvagnar, skidor och gitarrer. På Bussgods hemsida finns utförliga beskrivningar av hur varor med fast a priser ska packas innan de skickas iväg.

Pall: Om du behöver skicka lite större varor eller fler varor på samma gång kan du välja att skicka en pall eller halvpall. Maximal vikt för en helpall är 500 kg, måtten är 120×80 cm och den maximala höjden är 180 cm. För en halvpall är maximal vikt 250 kg, måtten är 80×60 cm och maximal höjd 150 cm. Du måste själv bidra med pallen, och alla dina varor måste få plats inom pallens mått.

Sverigebox: Bussgods har också tagit fram en så kallad Sverigebox, som rymmer antingen 20 kg (47x39x28 cm) eller 35 kg (51x40x35 cm). Eftersom de är gjorda av ett kraftigt material kan de användas flera gånger. Sverigeboxarna har fasta priser som inkluderar både box och frakt, och du kan köpa dem hos alla Bussgods ombud.

Andra tjänster
Om du vill skicka ett paket som mottagaren betalar när paketet kommit fram, så kan du använda dig av tjänsten efterkrav. Mottagaren kan betala efterkravet direkt på Bussgods hemsida, och visar sedan upp betalningsbekräftelsen hos ombudet för att hämta ut paketet.
Bussgods erbjuder också försäkring av varorna, utkörning till mottagarens adress och prioriterade försändningar som kommer fram snabbare mot en mindre avgift.