Med DHL får du hjälp med distributionen från början

Vår huvuduppgift här på Paket.se är att hjälpa våra kunder att få en så enkel och effektiv last som möjligt. Oavsett om det är en enkel paketpost eller mer krävande transportuppgifter.

I och med att vi i Danmark har börjat exportera mer och mer utomlands, blir vi mer än någonsin tillfrågade om möjligheter till effektivare distribution. Att skicka utomlands kan ofta resultera i långa leveranstider om du måste skicka från Danmark till andra sidan av världen. I värsta fall kan det kosta en kund, och på sin bästa kommer det att ge en medioker upplevelse.

DHL skicka paket

Lyckligtvis finns det en lösning för att se till att dina sändningar anländer snabbt – vart de än går.

Få lageranläggningar runt om i världen med DHL

Ett av de snabbaste och enklaste sätten att säkerställa snabb leverans till utländska kunder är att se till att du har varorna närmare dem. men istället för att köpa lager runt om i världen kan du använda DHL: s lagerlösningar, som i princip innebär Du kan ha ett lokalt lagerställe, i ett område där det finns en stor efterfrågan på din produkt.

Detta innebär att dina kunder kommer att få sina sändningar snabbare och samtidigt kan du spara pengar på frakt. Det är också ett bra sätt att skapa en mer CO2-neutral verksamhet, eftersom du inte behöver få transporteras delar över gränserna individuellt.

Princip är principen ganska enkel. Antag att du vet att du säljer en hel del T-shirts till kunder i Paris. Istället för att skicka varorna till Paris varje gång, kan du istället hyra plats på ett av DHL: s lager i området. När en kund gör en beställning kommer artikeln att tas från det lokala lagret. Detta säkerställer extremt snabba leveranstider, och samtidigt innebär det att du kan spara pengar på gods på lång sikt.

Världsomspännande nätverk – precis vid dina fingertoppar

Oavsett om du vill utnyttja lagringsanläggningarna eller inte, kan det visa sig vara användbart med en erfaren partner. På DHL har de över 50 års erfarenhet i branschen, vilket garanterar att du alltid får en kunnig rådgivning.

I synnerhet kan det vara användbart om du inte känner till tullagstiftningen i ett visst land – eller om du är osäker på om produkten måste uppfylla särskilda krav. Här kommer du alltid att kunna få hjälp av DHL, som har mångårig erfarenhet av frakt över hela världen.

När du behöver beställa frakt för dina utländska sändningar, är det också alltid en bra idé att kontrollera priset efter en extra tid. Det är inte ovanligt att det kan finnas stora svängningar i priset – även inom samma företag. Så oavsett om du vill använda DHL eller några andra, skulle det vara en bra idé att köra din leverans genom vår priskalkylator, så du kan snabbt och enkelt få en överblick som passar exakt vad du behöver. På så sätt ser du till att de priser du får är det bästa möjliga och att de passar vad du behöver.

Undvik kostsamma förseningar med erfarna medarbetare

Ett av de största problemen som människor ofta har med internationell sjöfart är att de väljer en medarbetare som inte har någon erfarenhet inom området. Detta kan leda till problem med kör-/vilotider, lokal lagstiftning eller liknande. Detta kan orsaka förseningar som kan vara mycket kostsamma för dig och ditt företag, men kan också resultera i negativa kundupplevelser.

Genom att välja en erfaren affärspartner med ett gott rykte, kan du i de allra flesta fall undvika dessa misstag. Det är värt att överväga om du skickar varor av en särskilt viktig natur, eller kommer att föras från en plats till en annan, vid speciella tidpunkter när leveranstiden är kritisk.

Ett annat exempel kan vara om du måste skicka något internt. Här kommer det vanligtvis inte vara en negativ kundupplevelse du bör vara nervös över, men det kan fortfarande finnas problem om dina sändningar är försenade. Det kan resultera i driftstopp i ditt företag som så småningom kan hamna kostar en massa pengar.

Det kan också finnas en stor skillnad mellan vilken typ av leverans du behöver. Vi kontaktas ofta av kunder som är osäkra på vilka leverantörer som ska användas om de har specifika krav för en given försändelse. Det kan vara i form av form, vikt eller annan karaktär av produkten. Här kan det vara svårt att räkna ut vilka företag som kan ta paketet. hos DHL kan du vara någorlunda säker på att de kan ta hand om det mesta. De har levererat praktiskt taget allt från brev till fraktcontainrar, så det finns också en garanti för att du kan få dina sändningar.

Oavsett om du skickar hela containrar åt gången eller bara ett fåtal sändningar då och då kan det vara en stor fördel att välja en större spelare, till exempel DHL Express. De har vanligtvis flera försändelser till samma plats, vilket är anledningen till att du ofta kan få ett bra pris om du har tur. Om det är ett fast leveransavtal du letar efter, kan du också förhandla bra priser här. Under de senaste åren har vi hjälpt många kunder att få attraktiva och effektiva fraktlösningar för både land och land. Om du har några frågor om vad som bäst att betala för dig och ditt företag, vi vill höra från dig så vi kan prata om dina alternativ.

Accelerera dina sändningar med DHL

Det kan finnas många årsfall för att undersöka marknaden för expressleveranser. En av de största orsakerna till den ökande efterfrågan på expressleveranser är utan tvekan den dramatiska ökningen av online shopping hemma.

I 2018, e-handel genererade över 140 000 000 000 i intäkter, och det råder ingen tvekan om att denna siffra kommer bara att öka i framtiden. Det ställer strikta krav på webbutiker och fraktföretag, eftersom konsumenterna blir alltmer krävande när det gäller priser och leverans.

DHL skicka paket

Som om det inte vore nog för konsumenterna att få sina paket nästa dag, måste webbshoppar nu också ta uppfattningen att fri frakt blir allt vanligare. Det innebär att du måste tänka på när du väljer en partner för att hantera dina sändningar.

Prismedveten frakt för e-handel med DHL

DHL har under lång tid varit bland de mest föredragna rederierna inom e-handel – både för konsumenter och företag. Detta beror på , med sina många bilar och effektiva rutter, de har alltid varit garanten för snabb och billig leverans.

Med DHL Express  är du alltid säker på att paketen för dina kunder anländer snabbt. Och i en värld där budet skulle behöva knacka innan kortinformationen matas in, kan det vara skillnaden mellan en bra och en dålig köpupplevelse.

Danska konsumenter tittar särskilt på tre saker när de handlar på nätet, enligt dansk industri. Leveranstid, fraktpris och möjlighet till retur.

Kort-lead sändningar leverera nöjda kunder

Ju snabbare du kan få dina paket levererade till dina kunder, desto lyckligare blir de. Så småningom, de allra flesta förväntar sig att kunna få ett paket dagen efter det är beställt. Det kan vara svårt att få gå upp, men lyckligtvis, på DHL kan du få flera olika typer av expressleverans, så att du alltid kan möta de höga kraven från dina kunder.

Många handlare har uppgett att leveranstiden är direkt relaterad till hur mycket man vill köpa i en butik igen. Det betyder förstås att du måste säkerställa snabb leverans – men det innebär också att du har en unik chans att leverera en exceptionellt bra service. För om kunden är nöjd med varorna, leveransen och priset, finns det en hög sannolikhet att de väljer att handla med dig igen.

Fri frakt väntas mer än tidigare

87% av danskarna berättar att de förväntar sig fri frakt till viss del. Antingen som en del av en beställning över en viss storlek, eller helt enkelt fri frakt utan några krav. Det är tydligt att det sätter några extra krav för både dig och din operatör, eftersom du måste korrigera för priset på frakten. Därför är det viktigt att du alltid ser till att du får de bästa priserna – varje gång. Här kan det vara en idé att hålla koll på vilka objekt som säljer bäst på din webshop. Se om du kan gruppera dem och om du kan skapa någon form av standardlösning i form av förpackningar och paket etiketter. Om du kan ha 3-4 standardstorlekar, kommer du plötsligt att kunna köpa förpackningar till större partier till billigare priser, precis som du kan få en rabatt om du köper fler etiketter i taget-eller så kan du få en fast uppgörelse med en transportör. På DHL finns det många möjligheter att sätta ihop några fasta avtal som passar dina behov, så att du kan få så billiga sändningar som möjligt.

Returen måste vara slät

Några av de saker som kan göra människor lite tveksamma till att handla på nätet är rädslan för att beställa något i fel färg, storlek-eller alls, bara för att ångra ett köp. En hel del platser återvänder en lång och komplicerad process och det finns många saker som kan gå fel. Här är det viktigt att du ser till att hjälpa kunden så mycket som möjligt.

Om en kund har en dålig upplevelse när du returnerar sändningar, är chansen att de aldrig kommer att handla med dig igen. Omvänt kan en positiv och lyckad återgång resultera i förtroende för din webshop stiger och kunden kommer att handla med dig igen.

Här är det fördelaktigt att välja ett företag som gör det enkelt för dina kunder att göra en retur. Om du använder DHL kommer dina kunder att ha tillgång till ett brett utbud av paket affärer, så det är enkelt för dem att returnera inköpta försändelser. Och om du vill göra det ännu enklare för kunden, rekommenderar vi att skicka en returetikett i förpackningen. Detta ökar förtroendet för ditt varumärke, och handlar om att säkerställa en bra upplevelse.

Ofta kan du få returetiketter till bra priser hos DHL, så att du kan hantera din avkastning för relativt blygsamma belopp -utan att orsaka några orimliga kostnader för dig, och utan problem för kunden.

Om du uppfyller dessa tre krav, är du nu väl-Run och har stora möjligheter att skapa långvariga kundrelationer. Men det går som om du måste se till att din last är i ordning. Du måste tänka på frakt som en förlängning av din webshop. Därför är det naturligtvis viktigt att dina kunder möts av en professionell och leende medarbetare som levererar paketen från dem. den goda (eller dåliga) upplevelsen slutar inte när köpet har gått igenom-det slutar bara när kunden har fått varorna i handen. Med DHL är du säker på ett erfaret företag som i allmänhet gör bra kommentarer på vägen, och ser till att behandla dina kunder som om de vore deras egna.

DHL kommer att ge dig grön frakt i gula bilar

I dag används successivt termer som ”grön övergång”, ”hållbarhet” och ”CO2-neutralitet”. Dessa är termer som inte längre är begränsade till forskare och politiker, men en termsom alltmer används som en USP av företag över hela landet.Precis som du nästan kräver att mjölken i din latte är ekologisk, det förväntas också att företagen gör sig CO2 neutrale – eller åtminstone ha programmets miljö och hållbarhet under styrelsemötena.

En av de platser där man har möjlighet att ta det största steget mot ett CO2-neutralt företag är tydligt när det gäller frakt. Och det är inte meningen att du ska bära dina varor till dina kunder i en Tesla, men mer som ett råd att hitta en transportör som försöker minska sitt koldioxidavtryck.

Låt DHL hjälpa dig med CO2 neutral Shipping

DHL har satt som mål att minska CO2-utsläppen på transporterna ner till noll med 2050. Och eftersom miljön fylls mer och mer med både företag och privatpersoner, kan detta visa sig vara en mycket effektiv strategi.

DHL grön frakt

Förutom det faktum att DHL naturligtvis bidrar till att bevara miljön, gör det det också möjligt för den att differentiera sig på en konkurrensutsatt marknad, vilket gör att man kan överklaga till en mycket speciell konsumentgrupp.

Tänk om din webshop var den mest föredragna bland miljömedvetna svenskar? Eller om bara din butik var markerad i media, Bloggar eller liknande? Här har du möjlighet att sätta ditt varumärke på kartan över Sverige. Genom att vädja till miljömedvetna kunder, du se till att du har en lojal publik där det inte längre bara det pris som är viktigt.

Naturligtvis kan enbart frakt inte utgöra ett CO2-neutralt företag – men det kan vara ett mycket stort steg på vägen. Utan att behöva göra något, kan du helt enkelt minska din klimatpåverkan genom att helt enkelt byta bärare. På så sätt kan du relativt snabbt få profilerade dig och ditt varumärke som ett företag som går upp i miljön och samhället runt omkring dig.

Förutom de taktiska fördelarna med att röra sig i en mer CO2 neutral riktning, du kommer sannolikt att uppnå mer långsiktiga fördelar samt. I och med att städerna blir alltmer förorenade finns det också flera städer som överväger att införa miljözoner. Om du har kunder i en miljö zon, kommer det att krävas ytterligare resurser för att leverera till dem. det kan vara föraren måste ta en avgrund, byta bil, välja en annan drop-off plats-eller något helt fjärde. Genom att säkra CO2-neutrala sändningar kan du kringgå problemet, eftersom du kan leverera direkt i Miljözonerna. Till exempel har DHL börjat använda fler och fler elbilar och andra fordon med alternativt T-bränsle, vilket innebär att de är undantagna från Miljözonerna. På så sätt har du redan en enorm fördel. En annan unikförsäljningsargumentär att DHL har en vision att plantera 1 000 000 träd om året, för att säkerställa ett bättre klimat. 

Använd klimatet som försäljningsställe i ditt företag

När vi talar om att använda klimatet som ett försäljningsargument, kan det snabbt låta kallt och cyniskt. Detta kan dock inte vara längre från sanningen. Alla företag har element som gör dem unika, och om dina unika Poäng matchar en given publik, har du en nischmarknad.

Fördelen med en nischmarknad är att du ofta kommer att uppleva en högre lojalitet, precis som dina kunder kommer att finna det lättare att försvara ett eventuellt högre pris av företaget ”att vara en match” i förhållande till deras tro. Klimatmedvetna konsumenter är också en nisch-om än en mycket stor en.

Detta innebär i princip att du kan försvara ett högre fraktpris med dig som levererar hållbart. Detta kan skapa mer försäljning i din butik, det kan göra det lättare för dig att säkra ditt kassaflöde-och det kommer utan tvekan att bidra till att stärka ditt varumärke.

Kostar CO2 neutral fraktkostnad extra?

Eftersom fraktpriserna ofta varierar dramatiskt kan det vara svårt att förutsäga om CO2-neutral frakt kostar extra. Som utgångspunkt är detta inte vad som gör uttalandet, utan snarare ett antal andra omständigheter.

Det är dock viktigt att tänka på vad du ser som ”extra”. Det kommer säkerligen att bli dyrare att välja en mer miljövänlig distributör, såsom DHL Express, snarare än en lokaltransport företag med en mindre klimatvänlig strategi. Vi vet inte att det kostar pengar att skapa en grön övergång, men att pengarna skulle vara glada att göra det tillbaka på lång sikt. Så om du planerar att fortsätta att driva ditt företag i många år, kommer du utan tvekan att kunna spara pengar på lång sikt.

För närvarande arbetar många stora transportörer hårt för att bli självförsörjande – eller åtminstone omvandla sitt bränsle till alternativa bränsle typer. Det är tydligt att det kostar lite i uppstartsfasen, men på lång sikt bör det ge besparingar – vilket kan gynna dig.

Dessutom finns det naturligtvis den mänskliga aspekten av det, där man måste fråga sig själv om man kan sätta ett pris på miljön. Lyckligtvis behöver du inte oroa dig för mycket om priset som vi alltid kan hjälpa dig att få förhandlat fram det skarpaste priset hem. Vi ser till att jämföra priser på flera olika villkor och kan också berätta vilka typer av lösningar som är CO2-neutrala. Kanske är skillnaden i verkligheten mindre än du tror?

 

DHL Express erbjuder frakt för alla behov

Om du vill skicka ett viktigt brev som individ eller skicka läkemedel i branschen, har DHL Express en skräddarsydd lösning för dina behov.
Som fraktföretag med de mest internationella transporterna finns det alltid möjlighet att hitta en fraktplats eller en hämtningsplats, oavsett om det är en veckodag, en lördag eller en helgdag. Om du måste skicka ett paket till en avlägsen plats, vare sig det är Norge, Danmark eller Kanada, så finns det möjlighet till en lösning så att ditt paket kommer fram och levereras i gott skick.

Flexibla fraktlösningar

DHL Express är specialiserat på att göra fraktlösningar som uppfyller dina krav och gör vad de kan för att göra upplevelsen så hanterbar som möjligt. Drömmer du till exempel? om att skicka ditt paket med CO2-neutral frakt, då kan DHL ge dig möjlighet att göra det. Om du behöver skicka ett viktigt dokument, ett pass eller visum, erbjuds ett specialvärde som kommer snabbt och är försäkrad vid skada eller förlust på t.ex. Det passar.

Om du får ett paket med tullinsamling kommer DHL att betala för dig för att göra processen snabbare och mer hanterbar, då betalar du endast tullavgiften till DHL vid leverans av paketet. Om du däremot måste skicka paket till USA och förvänta dig en tullavgift för mottagaren, kan du välja att förskotera tullen så att försändelsen blir lätt och snabb igen. Du kan läsa mer om tullsamling här.

Håll dig uppdaterad

Både du och mottagaren kommer att hållas uppdaterade på paketet, antingen via mail, textmeddelande eller båda, det är helt upp till dig. Här kan du se när paketet lämnas in och när det lämnas in, samtidigt som du kan följa hela paketets resa på spåra paket.

Men det kan vara svårt och tidskrävande att hitta den bästa lösningen och priset för dina behov, särskilt om det måste göras manuellt, är fraktsidorna tyvärr inte alltid lätt att navigera i. Med Billigtpaket.se prisberäkning kan du snabbt hitta det bästa priset och beställ din frakt direkt, så allt du behöver göra är att vänta på att paketet ska hämtas eller hitta din närmaste fraktplats.

Skicka paket DHL

För dig som behöver skicka paket är DHL ett bra alternativ. DHL grundades 1969 av Adrian Dalsey, Larry Hillblom och Robert Lynn, och har sedan dess växt till världens ledande logistikföretag. Med runt 350 000 anställda levererar de paket, gods och logistiklösningar till över 220 länder världen över. Tillsammans med Deutsche Post ingår de i Deutsche Post DHL Group, det största företaget för post och kurir i världen.

Hos DHL kan du skicka paket, post och dokument genom tre olika kategorier: Paket, Express och Internationell Post.

• Paket: Om du är ute efter vanlig paketleverans kan du smidigt beställa det hos DHL. Den maximala vikten för ett paket är 20 kg. Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar för inrikes försändelser, och något längre för utrikes beroende på var du ska skicka. Är du företagskund finns dessutom en hel del extra tjänster såsom flera leveransalternativ, returhantering och spårning.

• Express: Med DHL Express får du förmånen att blixtsnabb leverera dina paket över hela världen. Med deras flygtransport ser de till att dina försändelser anländer destinationen redan nästa arbetsdag. Den maximala vikten på ett paket är 70 kg. Du blir kund hos DHL Express genom registrera ett konto, och på så vis få tillgång till denna premiumtjänst.

• Internationell Post: Företagskunder kan ta del av internationell postservice via Deutsche Post. Som andra halvan av Deutsche Post DHL Group är de Europas största postföretag. I samarbete med dem kan alltså ditt företag få alltifrån affärsbrev till tidningar till fakturor
smidigt skickade till alla sina kunder. Det finns alltså en hel del fördelar med att välja DHL. Vare sig du är privatkund eller företagskund
har de tjänsterna och lösningarna för alla dina behov vad gäller logistik och transport. Och genom Billigtpaket.se tar du enkelt reda på det billigaste alternativet för att skicka paket med DHL.

DHL Sverige

DHL Freight

För dig som behöver skicka paket inom och från Sverige så finns DHL Sverige till hands. Med ett nätverk som täcker hela landet samt omfattande resurser erbjuder de alla tänkbara tjänster inom transport och logistik. Är du privatperson och bara ska skicka ett enskilt paket? Eller tillhör du kanske ett företag som hanterar ständigt löpande försändelser eller stora fraktvolymer?

Oavsett var ditt problem ligger finns lösningen hos DHL Sverige. Som ledande aktör inom landets leveransmarknad är de ett konkurrerande alternativ mot inte bara PostNord, utan även andra utländska företag såsom UPS, FedEx, TNT och DB Schenker.

Som ena halvan av Deutsche Post DHL Group är DHL ett företag baserat i Tyskland, men sedan början på millenniet är de även verksamma i Sverige. Det hela började år 2000 när svenska ASG köptes upp av Deutsche Post via deras dotterbolag Danzas, och därmed fick namnet Danzas. Två år senare köpte Deutsche Post även upp DHL, vilket hösten året därpå blev det nya namnet för Danzas. Sedan 2003 har alltså DHL Sverige levererat paket samt erbjudit logistiklösningar över hela landet. Bestående av runt 70 kontor och 5 200 anställda är DHL i Sverige ett minst sagt etablerat leveransföretag.

I DHL Sverige ingår fyra olika affärsenheter. DHL Express erbjuder internationella expresstransporter på väg inom Europa samt med flyg till resten av världen. DHL Freight levererar frakttransporter inrikes och utrikes på väg och järnväg. Här ingår inte minst det rikstäckande nätverket DHL Service Point för paketskick till privatpersoner.

DHL Global Forwarding består av global sjö- samt flygfrakt, med kontrolltorn för logistik och tullhantering. DHL Supply Chain förser varors hela transportkedja med integrerade logistiklösningar, vilket innefattar såväl lagerhantering som 4PL-tjänster. Allt som allt är alltså DHL Sverige fullt utrustade för att hantera just dina försändelser smidigt, snabbt och säkert.

DHL – när gult och rött blir grönt

Det är ingen hemlighet att många företag och regeringar runt om i världen har börjat tänka mer och mer grönt. Detta gäller i sina klimat- och miljöavtal, i företagens åtagande att minska koldioxidavtrycket och omkring en miljon andra platser.DHL skicka paket
Klimatet är i och klimatet är varmt. Därför har världen också sett fram emot förväntan och spänning, medan de stora multinationella fraktbolagen måste utforma nya klimatvänliga strategier.
Ett av dessa företag är DHL. Och när världens största fraktbolag presenterar sin nya strategi för mer miljövänlig drift är det definitivt inte liten. Här har vi skrivit 3 av de viktigaste åtgärderna som kommer att göra de gula bilarna i framtiden blivit gröna.

Ruttoptimering
När du är världens största fraktbolag har du också många vägar. Verkligen många vägar. Och efter att ha kört med dessa rutter i många år har du också samlat in mycket data. Verkligen mycket data. Och dessa data används idag för att optimera rutterna, så DHL Express-leveranser kan göras ännu grönare i framtiden. Mycket av det kommer att optimeras för att passa in i ett mer och mer automatiserat tillvägagångssätt, så att andra rederier kan ge upp uppgifterna till DHL. Det är en win-win-win-situation, eftersom rederierna som använder det, kommer att kunna njuta av många år av innovation och utveckling utan att förlora sina kunder, kommer DHL dra nytta av det, eftersom de tjänar pengar på ett system som de använder – och i slutändan vinna hela världen som mer och mer av den globala lasten (förmodligen) kommer att bli effektivare med denna metod.

Rapportering
En av de visioner och idéer som har varit med DHL Express har varit att du inte kan lösa ett problem som du inte förstår. Därför erbjuder de att göra enskilda rapporter för företag – både nedåt på frakt nivå så att du kan se hur mycket CO2 du faktiskt släpper ut på dina leveranser – men även i större företag där det görs en detaljerad rapport om hela leveranskedjan. Detta ger alla företag en mycket bättre förståelse för sin egen CO2-avtryck, och i slutändan innebär att fler och fler företag blir medvetna om sitt eget ansvar – och vilka möjligheter de har att anpassa sig till en mer hållbar process.

Miljöprojekt
Utöver de två ovan nämnda initiativen kommer många resurser också att användas för att stödja miljövänliga projekt. Det kan vara allt från vindkraftparker, skogsplantering, biomassa kraftverk och många andra saker. Det betyder i princip att med varje DHL försändelse hjälper du att driva världen i en grönare riktning.

DHL

DHL är ett globalt leveransnätverk som verkar i över 220 olika länder. Företaget grundades år 1969 och ägs av Deutsche Post World Net. I Sverige har företaget över 70 olika terminaler, stationer och kontor utspridda över landet, vilket gör det enkelt när du vill skicka paket och andra försändelser inom Sverige eller till resten av världen.

Hur skickar man paket med DHL?
Med hjälp av DHL Express kan både privatpersoner och företagskunder skicka paket till hela världen. DHL erbjuder en smart tjänst online där du kan räkna ut priser för dina paket genom att ange leveransadress, mått och vikt. Om du skickar regelbundna försändelser kan du också skapa ett konto på DHLs hemsida som kallas för MyDHL. Där kan du lätt och smidigt ta reda på priser för dina leveranser, skriva ut fraktsedlar och följa försändelsen hela vägen fram till mottagaren.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder DHL?
dhl-1-logo

Paket: DHL skicka paket inom Sverige kommer fram inom 1-3 vardagar och får som mest väga 20 kg. De kan levereras till privatpersoner, medan paket till företag får väga hela 35 kg. Du packar ditt paket själv med ditt eget emballage, och sedan kan du betala för leveransen och skriva ut adressetiketter antingen hemifrån eller hos något av DHLs ombud. Summan av paketets kortaste och längsta sida får max vara 100 cm. Alla paket kan spåras, och när det är framme får mottagaren en avi via mail eller sms.

DHL Express: Om du vill att ditt paket ska komma fram snabbare kan du välja att skicka express. Då levereras det nästföljande vardag, och får väga upp till 70 kg.

Internationell post: DHL skicka paket erbjuder också sina kunder att skicka internationella brev, som levereras inom 2-5 vardagar inom Västeuropa och 5-12 vardagar till resten av världens länder. De får som mest väga 2 kg och kan inte skickas till privatpersoner.

Godssändning: DHL kan även hjälpa till med godssändningar av containrar, lastpallar och andra sorters försändelser. De sker med flygfrakt, sjöfrakt, järnvägs- eller vägtransporter. Din leverans kan hämtas upp inom 60 minuter, och skickas iväg på bara några timmar. Inom Sverige är det vanligt att skicka gods på hel- eller halvpallar som får väga 400 respektive 800 kg, och leveransen sker redan nästa dag.
Andra tjänster
Paket som skickas med DHL är försäkrade upp till 5000 kr. Om du skickar en vara som är värd mer än så kan du köpa till en tilläggsförsäkring till förmånliga priser. DHL Sverige erbjuder också andra extratjänster mot en avgift, till exempel inbärning av gods, miljöfrakt och varuefterkrav.