Skicka paket

Du som behöver skicka paket från Sverige har många olika fraktföretag att välja mellan. Utöver statliga Postnord finns också lokala nordiska aktörer samt ett stort antal internationella företag som hjälper både privatpersoner och professionella användare att skicka iväg paket till Sverige eller resten av världen.

UPS

Det amerikanska företaget UPS är välkända för sina smarta företagstjänster där du kan få hjälp med allt ifrån skapandet av rapporter om alla försändelser, importering av adresslistor, att automatiskt ta fram sändningsetiketter och få koll på hur företagets olika avdelningar använder sig av UPS vid leverans av olika slags paket. Privatpersoner kan också skicka paket via UPS Sverige, och kan välja mellan att beställa upphämtning eller att själva lämna paketet på någon av UPS Ombud.

Bring

Bring är ett norskägt företag som har ett stort utbud av frakttjänster till företag som vill leverera paket, pallar och brev till både privatpersoner och andra företag. Om du har bråttom kan du också skicka iväg paketet med bud eller expressbud till rimliga priser, så kommer det fram samma dag inom Sverige, eller dagen därpå till resten av världen. Bring är väldigt flexibla, och deras extratjänster inkluderar bland annat montering och installation av varor, helgleveranser och möjligheten att returnera en vara hemifrån.

Fedex

Amerikanska Fedex har en lång tradition av att erbjuda extra snabba leveranser till bra priser världen över. Genom att skapa ett konto på deras hemsida kan du hantera allting som har med din försändelse att göra, till exempel betala för frakten, boka upphämtning och spåra ditt paket när det har skickats iväg. Inom Sverige och Europa levererar Fedex Sverige paket nästa dag, medan leverans till världens övriga länder tar 1-3 dagar med expressfrakt.

DHL

DHL Skicka paket ägs av den tyska posten och finns representerade i mer än 220 länder. Du kan förbereda ditt paket online på DHLs hemsida, antingen som gäst eller genom att skapa ett MyDHL-konto där all information om dina försändelser sparas. Betalning för frakten sker också på nätet, och under ditt konto kan du skriva ut etiketter och sedan spåra ditt paket fram tills det anländer till mottagaren. Paket som skickas med DHL Sverige kommer fram på 1-3 arbetsdagar. Har du bråttom kan du i stället välja express, som innebär att paketet kommer fram redan nästa dag.

Schenker

Schenker är en av de största fraktaktörerna på den svenska marknaden, med mer än 1600 ombud runt om i landet. Paket som ska skickas lämnas hos något av de olika ombuden, men innan dess behöver du betala för frakten och skriva ut en fraktsedel från Schenkers hemsida. Paket som skickas inom Sverige kommer fram på 1-3 vardagar, och Schenker erbjuder även tjänsten Blocketpaketet där du kan skicka paket till lägre priser om du sålt en vara på nätet.

Bussgods Sverige

Bussgods

Om du har vuxit upp i vårt avlånga land Sverige, så har du säkert skickat ett paket med Bussgods. Våra långa avstånd gör det ofta svårt att besöka släktingar och vänner med presenter när de fyller år, eller hämta varor som vi har köpt från en annan del av landet. Som tur är kan man skicka prylarna i ett paket istället, oavsett om det handlar om presenter eller bara transport av varor. Bussgods har alltid varit en enkel lösning, oavsett anledningen till att du skickar ditt paket. Men det finns även fler viktiga anledningar till att välja Bussgods. 

Bussgods fungerar på det sättet att passagerare och paket körs i samma fordon. Bortsett från att det är punktligt och praktiskt, är det även ett miljövänligare alternativ till vanlig frakt. I dagsläget där klimatsnacket och oron för vår jord tycks eskalera har Bussgods därmed återtagit platsen som en av Sveriges mest populära logistiklösningar.

En annan anledning till Bussgods popularitet hos privatpersoner är att det är möjligt att välja att skicka mot postförskott, ett så kallat efterkrav. Bussgods efterkrav fungerar på samma sätt som Postnord postförskott. Med andra ord kan du därmed skapa en trygg internethandel, så mottagaren betalar för paketet och paketets innehåll vid avhämtning hos ombudet. Detta alternativ är perfekt för dig som handlar via Tradera, Blocket.se, Trendsales eller liknande sidor med begagnade prylar.

Som hos de flesta andra finns det även mindre bra egenskaper hos fraktjätten. Bussgods nackdel är att Bussgods endast fraktar inrikes. Något annat som knappast heller inte kan kallas för en fördel är att Bussgods inte transporterar paketen från dörr till dörr.  Men det finns dock samarbetspartners till Bussgods som kan hämta upp paketet från avsändaren i utlandet till Bussgods för vidare inrikes transport. Eller hämta upp paketet hos avsändaren i Sverige och transportera paketet vidare fram Bussgods och därefter till mottagarens dörr för att undvika avhämtning från ombud.

Billigtpaket.se är det största och mest populära alternativet för vidare transport till och från Bussgods. Bussgods priser kan jämföras innan bokning så att du kan se priset för hela transporten, innan du bestämmer dig för en bokning.

Du kan även få hjälp av vår erfarna kundservice till att boka just din frakt eller frågor omkring priser eller bokning. Vi hittar en lösning till dig som skickar helt eller delvis med Bussgods, oavsett om du skicka paket som företag eller privatperson. Välkommen hos oss.

Bussgods

Fraktföretaget Bussgods har funnits länge i Sverige, och transporterar paket åt både företag och privatpersoner.
Eftersom de flesta transporter sker med reguljärbussar så är Bussgods ett miljövänligt val då bussen skulle ha kört i vilket fall som helst.
bussgods-logo

Hur skickar man paket med Bussgods?
För att skicka ett paket med Bussgods behöver du först skriva en fraktsedel direkt på deras hemsida, med information om paketets vikt, mått och adress till mottagaren. På samma gång går det också att betala för frakten. För att skicka paketet måste du sedan ta dig till något av Bussgods ombud som finns över hela Sverige. Det smidigaste är om du då har med dig en utskriven fraktsedel. Varje fraktsedel har ett nummer, och med hjälp av detta kan du spåra leveransen hela vägen till mottagaren.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Bussgods?

Eget emballage: Du kan välja att skicka dina varor i en egen kartong, men då är det extra viktigt att du paketerar dem noga. Välj gärna en hållbar kartong, och glöm inte att slå in varorna i invändigt emballage såsom bubbelplast eller papper.

Fast pris: En del varor skickas oftare än andra med Bussgods, och för dessa varor har man tagit fram fasta priser. Detta gäller till exempel däck och fälgar, cyklar, barnvagnar, skidor och gitarrer. På Bussgods hemsida finns utförliga beskrivningar av hur varor med fast a priser ska packas innan de skickas iväg.

Pall: Om du behöver skicka lite större varor eller fler varor på samma gång kan du välja att skicka en pall eller halvpall. Maximal vikt för en helpall är 500 kg, måtten är 120×80 cm och den maximala höjden är 180 cm. För en halvpall är maximal vikt 250 kg, måtten är 80×60 cm och maximal höjd 150 cm. Du måste själv bidra med pallen, och alla dina varor måste få plats inom pallens mått.

Sverigebox: Bussgods har också tagit fram en så kallad Sverigebox, som rymmer antingen 20 kg (47x39x28 cm) eller 35 kg (51x40x35 cm). Eftersom de är gjorda av ett kraftigt material kan de användas flera gånger. Sverigeboxarna har fasta priser som inkluderar både box och frakt, och du kan köpa dem hos alla Bussgods ombud.

Andra tjänster
Om du vill skicka ett paket som mottagaren betalar när paketet kommit fram, så kan du använda dig av tjänsten efterkrav. Mottagaren kan betala efterkravet direkt på Bussgods hemsida, och visar sedan upp betalningsbekräftelsen hos ombudet för att hämta ut paketet.
Bussgods erbjuder också försäkring av varorna, utkörning till mottagarens adress och prioriterade försändningar som kommer fram snabbare mot en mindre avgift.

Försändelser till USA

Värt att veta om att skicka paket till USA

Konkurrenskraftiga priser även på enstaka försändelser

Ska du skicka ett viktigt paket tskicka-till-usaill USA? Kan du tänka dig att få samma pris som endast företag med speciella fördelsavtal kan uppnå? Och kundservice, om det skulle hända något längs vägen – eller om du behöver ändra något, eller hålla extra koll på din försändelse?

Billigtpaket.se skickar dagligen stora mängder med paket till USA – både för privatpersoner och företag. Men Billigtpaket.se har inte bråttom med att tjäna pengar till  lastbilar och flyg för att kunna skicka frakt till USA – istället används lastbilar och flyg som ändå skulle samma väg, på uppdrag av de största fraktföretagen som UPS, DHL, TNT, FedEx, Bussgods och så vidare. Transporten till USA är därför lika kvalitetsmässigt som endast de största fraktföretagen kan erbjuda.

Samtidig skickar Billigtpaket.se för så många människor och organisationer, att rabatterna är extra fördelaktiga,. Med andra ord kan  Billigtpaket.se erbjuda det som kallas för storkundspriser hos stora fraktföretag. Det är dock inte endast på grund av mängden att priserna är så konkurrenskraftiga, men även eftersom att Billigtpaket.se har fokuseret på att bli de bästa till att erbjuda en kundttjänst inriktad på frakt och porto till USA och 180 andra länder i världen. Och eftersom att Billigtpaket.se tar ansvaret för kundtjänsten, blir inköpspriset lägre, då de stora globala fraktfirmorna inte ska spendera pengar på att upprätta svenska call-center och liknande. Slutsatsen är alltså att du kan få billig frakt till USA med samma kvalitet, som endast de bästa i branchen kan erbjuda.

Tull mellan USA och Sverigefragt-forsendelser-til-usa

Normalt sett är det inte billig frakt som USA är känt för, och de flesta svenskar har provat att skicka ett paket billigt från USA till Sverige för att inse att priset blev väsentligt högre än vad som tänkts när tullavgifter tillkommit.

Men innan du trycker på ”Skicka til USA” är det en bra idé att vara uppmärksam på några detaljer. Tullomkostningar är en global avgift som ingen kan undvika enligt lagar, men dessa avgifter har Billigtpaket.se valt att hjälpa med. Det betyder att du i de flesta tillfällen kan skicka ett paket till USA – eller från USA till Sverige – utan att betala för den välkända hanteringsavgiften som PostNord brukar att ta ut med minimum 160,- kronor. Så med storkundsrabatter, svensktalande kundservice och utan  extra avgifter, kan det kanske bli billig frakt som USA är känt för trots allt. I alla fall om du väljer att använda Billigtpaket.se.

 Lätt att beställa online – skicka utan att lämna hemmet.

Billigtpaket.se har utvecklat hemsidan sedan vår första kund. Med ett stort fokus på att göra det lätt, och genom att regelbundet fråga kunderna om ris och ros för att göra Billigtpaket.se bättre, har hemsidan nu blivit den lättaste att arbetea med i hela branchen och på få sekunder kan du se priser och leveranstider på försändelser till USA. Dessutom inkluderas gratis upphämtning på din adress i priset.

 Kvalitetsmässig kundtjänst är en avgörande faktor

När du vill skicka paket till länder utanför EU – som  exempelvis  USA – är det många regler som kan vara svåra att förutse, och många sätt att göra sakerna på, som antingen kan förvärra upplevelsen eller underlätta processen för att paketet är framme i välbehållet skick på få dagar.

Hos Billigtpaket.se är kundtjänsten den viktigaste faktorn  till att säkra en succéupplevelse för dig som kund. På www.trustpilot.se har våra kunder bedömt oss och gett oss en topplacering i branchen. Det är den topplaceringen som visar, att du tryggt kan skicka ditt paket till USA med oss.  Felgraden på ”Frakt till USA” är i stort sett samma för alla i branchen, speciellt eftersom att de flesta stora företagen använder sig av varandra, då det ökar effektiviteten av vart företag. De fraktföretag vi använder levererar omkring 99,3% succéfyllda försändelser. När det skickas flera miljoner paket dagligen, så säger det dock sig självt, att det kan hända olyckor och fel, även i de bästa systemen.

Det som skapar den största risken för fel är när folk som aldrig har skickat förut, glömmer att tala med Billigtpaket.se innan de skickar deras paket till USA. Der är en rad saker som inte får skickas, och sättet som sakerna paketeras in på är den viktigaste faktorn för att paketet ska komma fram välbehållet och till tiden.

https://paket.se/faq.php?faq_id=23 kan du läsa mer, och utnyttja dig av den stora erfarenheten som Billigtpaket.se har med att hantera frakt till USA.

Du är naturligvis även välkommen att ringa på +46 732 451 840 eller skriva ett mail till se_support@billigtpaket.se eller på vår online chat.

Paket leverans – guide och tips

Guide och tips för att skicka paket

Om du behöver skicka ett skifte billigt och säkert, då den här bloggen kan hjälpa dig. Det beror på att bloggen är ett hopkok av alla frågor och erfarenheter av vad som händer med olika föremål när som Billigtpaket.se har levererat tusentals paket varje månad under flera år.

 

Vi kommer att dela några enkla saker som är bra att veta, och några mindre enkel sak som är super viktigt, och då har jag några tips och tricks som gör det lättare att skicka paket billigt och med största möjliga säkerhet.

För det första leverans idag indelade i kategorier, och i synnerhet inom två områden – shipping typ och geografi.

Låt oss börja med det enkla.

Vad frakt kategori ska jag välja

Billigtpaket.se använder vi alla erkända rederier som UPS, DHL, FedEx, Postnord, Bussgods, Bring etc. och de tre kategorier som är gemensamma för dem alla dokument, paket och pall / styckegods.

Dokument

Dokument är saker som testamenten, pass, ett skriftligt erbjudande, kontrakt, visum, födelsebevis och liknande. Så länge det kan göra anspråk på att vara det papper av ett slag, och inte de fysiska saker som USB-enheter, pennor, tygprover och så vidare. Det är alltid en bra idé att få ett hölje av papp, så att dokumentet är skyddad.

Paket

Paket är kategori för allt som inte är större eller tyngre än du kan lyfta och packa det i och inte behöva stå stilla under transporten. Paketen vanligtvis transporteras i flera olika bilar, och nästan alla paket kommer idag passerade en automatisk sorteringscentral, där datorer och monteringslinjer kör bildspelet. Jag återkommer till senare.

Pallar och styckegods

Den gemensamma nämnaren här är att det är en svensk bärare i en stor lastbil kommer och samlar in och levererar båda.

Pallar är antingen så stor att den inte kan lyftas om du inte är Hulk, eller liknande måste stå stilla och säkert från A till B. Den heter ”pallar” eftersom det står på en träpall. Hur man finns vissa standarder i EU:

En lastpall är 120 cm x 80 cm (x 15cm och vanligtvis väger 20-25 kg, om det är torrt)

Halvpall som är 60 cm x 80 cm

En fjärdedel av en pall som är 60 cm x 40 cm

Mål är viktigt eftersom det är de som du använder för att hitta ett pris och en beställning från, och det finns längd och vikt, till exempel inklusive pallen.

När pallen lastas i lastbilen, sedan stå tyst och när du flyttar in i nästa lastbil, använd sedan föraren en pallyftare eller gaffeltruck och flytta pallen i ett horisontellt läge. Det är det säkraste transportsättet, vilket innebär att det också kan vara en bra idé att skicka även rimligt små saker på en pall om det är svagt. Du behöver bara komma ihåg att även om pallen står stilla, sedan flytta lastbilen, så allt måste säkras till pallen, så det inte glider av pallen eller rulla över, första gången lastbilen köra igenom en rondell. Detta kan göras med sträng, bagageremmar eller vad som är tillgängligt. Proffsen använder plastfilm, eftersom det skyddar vad det står på pallen, passar ihop bra alls, och när du linda den runt pallen kanten, så håll det temat på pallen, utan att begränsa lastbilen som det bara kan kör gaffelarmarna genom plastfilmen.

Är antingen den styckegods som skall lyftas, men som inte finns på en pall, eller stående på en lastpall, men som sträcker sig utanför kanterna av lastpallen. Lastbilsföraren skilja mellan de två eftersom en lastbil kan packas med ett visst antal lastpallar, medan styckegods ändra antalet. Om det inte är på en pall, är det ett krav att en normal förare kan lyfta den utan att få yrkesinspektionen på halsen, men du bör vara mer noga med att packa dina saker i, så en smutsig arbetshandskar inte sätta märken på dina ladcykels vitt tak, och hörnen på motorhuven inte är böjd, därför att de är utsatta. Kartong är bubbelplast alltid ett bra ställe att börja.

Geografiskt, finns det tre kategorier:

Paket till Sverige

För paket för SE gäller det att all last går via marktransport. Detta innebär att nästan vad som helst kan skickas med framgång om det är i rätt frakt kategori.

Paket för EU (Tyskland, Englad, Polen, etc.)

Eller importera från EU.

Paket utanför EU (till exempel i Norge, USA och Kina)

Eller importera från länder utanför EU

Beräkna priser:

beregn-priser-sverige