Postpaket

Postnord har en tjänst som heter postpaket, som riktar sig till privatpersoner som vill skicka paket inrikes eller utrikes. När du ska skicka ett postpaket kan du enkelt betala för frakten direkt på Postnords hemsida, men du kan också välja att göra det hos ett ombud när du lämnar in paketet. Eftersom Postnord har många tillgängliga ombud över hela Sverige är postpaket definitivt ett av de bästa alternativen för dig som behöver skicka en försändelse inrikes. Läs vidare för att få reda på hur du skickar eller hämtar postpaket, och vilka tilläggstjänster som erbjuds.

Att skicka postpaket med Postnord

För att räknas som ett postpaket får försändelsen inte väga mer än 20 kilo, vilket gör att du ändå får plats med en hel del oavsett om du skickar presenter till släkten eller några klädesplagg du har sålt på Tradera. Dessutom kommer paketet i de allra flesta fall fram redan nästa vardag, med undantag för en del orter vilket du kan se på Postnords hemsida.

Postpaket

När du vill skicka postpaket utrikes har du också en viktgräns på 20 kg att förhålla dig till, men till skillnad från postpaket som skickas inom Sverige så tar det lite längre tid för försändelsen att komma fram. Hur lång tid det tar till just det land du vill skicka paketet kan du enklast se direkt på Postnords hemsida.

Genom att använda tjänsten Skicka Direkt kan du se fraktkostnaden direkt på hemsidan samt betala för din försändelse och skriva ut en fraktsedel hemma eller på jobbet för att förbereda ditt paket innan du lämnar in det hos något av Postnords många ombud.

Att hämta postpaket

Samtidigt som du skickar iväg ditt postpaket får det en unik identitet i form av ett nummer som mottagaren kan använda får att spåra det på Postnords hemsida. När paketet är framme kommer mottagaren också få en sms-avi och kan då hämta ut det hos ombudet genom att visa upp sin legitimation.

Vilka tilläggstjänster kan väljas när man skickar postpaket?

Du som skickar postpaket med extra värdefullt innehåll bör köpa till en kompletterande varuförsäkring. Vanliga postpaket är försäkrade upp till ett värde på 50 000 kronor, men är ditt paket värt mer än så kan du teckna en extra försäkring så att innehållet är skyddat ända fram till mottagaren.

En annan tilläggstjänst som kan väljas när du skickar postpaket är postförskott, som innebär att mottagaren av paketet måste betala för det innan det lämnas ut av ombudet. Pengarna sätts in direkt på det bankkonto eller plusgirokonto som du föredrar, och på så sätt kan mottagaren känna sig säker på att få paketet innan han eller hon betalar.