1. Först beställer du Postnord frakt här:  HER

Postnord ombud

 

2. Hitta Postnord ombud här, och skicka din Postnord paket:

Postnord service point

 

Postnord bildades år 2009 som en sammanslagning av den svenska och danska posten, och erbjuder mängder av Postnord ombud över hela landet. De är oftast belägna i matbutiker eller kiosker, och där kan du skicka både paket och andra försändelser både till privatpersoner och företag. Postnord är ett av de mest populära alternativen när det gäller att skicka brev eller paket inom landet, till stor del eftersom deras ombud är så lättillgängliga och man kan passa på att skicka eller hämta paket samtidigt som man handlar mat för veckan. Här har vi skapat en kort guide till hur du kan skicka eller hämta paket hos postnords ombud.

Hur skickar man paket hos ett Postnord ombud?

Du som vill skicka ett paket hos ett Postnord-ombud kan först jämföra priserna på de olika tjänsterna på Postnords hemsida eller hos någon jämförelsetjänst. Sedan kan du antingen välja att gå till ditt närmsta serviceställe eller ombud för att betala för försändelsen på plats och lämna in den för vidare leverans till mottagaren, eller betala för försändelsen online i förväg. Då får du en elektronisk fraktsedel som kan skrivas ut och fästas på paketet, och sedan behöver du bara lämna in det hos ditt ombud. Om du inte har något eget emballage har du även möjlighet att köpa färdiga förpackningar med porto hos alla Postnord-ombud.

Hur hämtar man paket hos ett Postnord ombud?

Om du väntar på ett paket som skickas via Postnord Ombud kan du alltid spåra försändelsen på Postnords hemsida, och se vilket ombud den hamnar hos. Oftast levereras paket och andra försändelser till det ombud som ligger närmast din bostad. När paketet är framme får du en avi via sms, post eller mail som du kan ta med dig tillsammans med din legitimation för att hämta ut försändelsen.

Vilka olika fraktalternativ kan man välja mellan?

När du ska skicka en försändelse hos ditt Postnord ombud kan du välja mellan brev som får väga upp till 2 kg och levereras inom två arbetsdagar, eller brev skicka lätt som består av samma tjänst med skillnaden att det även ingår ett spårningsnummer som du kan använda dig av för att följa försändelsen. Är paketet större kan du i stället välja postpaket som får väga upp till 20 kg och kommer fram redan nästa vardag, och även här ingår ett spårningsnummer. Postnord erbjuder också ett stort antal tilläggstjänster såsom expressleverans, postförskott och tilläggsförsäkringar.  


Paket.se
Rated 4.4/ 5 based on 236 reviews at Google+