Återuppliva orienteringsexpressen och utöka din kundbas

Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att driva. Det är ingen tvekan om att vi är ett mycket litet land – både geografiskt men också när det gäller befolkningen. Men vad vi inte har i antal har vi i sin tur innovation, kreativitet och kvalitet. Och därför har vi så mycket export till, till exempel USA och Asien, trots vår lilla storlek. Det är verkligen inte för att vi kan leverera varor billigare än de kan produceras i Asien – men å andra sidan är vi kända för att leverera innovativa lösningar på komplexa problem. Det är bland annat ett av anledningarna till att 50% av vår export till Korea består av maskiner och maskindelar.

Ett kulturellt skifte

Men det är inte bara maskiner och maskindelar vi är populära. Titta på den asiatiska marknaden, det finns stor efterfrågan på vår kultur – och i synnerhet vår design. Det är strax innan danska designen är mer efterfrågan i Kina än i Sverige. Och den här trenden tycks inte minska för närvarande. Därför har du som affärsägare i Danmark en hel del spännande möten. Genom att till exempel fokusera på att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hongkong öppnar du ett helt nytt kundsegment, men förutom att du både får en större volym i din verksamhet, ser du också till att du kan öka din bidragsmarginal .

Blomstrande ekonomi

När vi tittar på de saker som de asiatiska länderna importerar, kan det inte vara förvånande att det inte är exakt billiga saker. De får trots allt inte importera något som är billigare än vad de själva kan producera. Vad som hänt i Asien är å andra sidan att medelklassen har fått mycket mer pengar mellan händerna och det betyder att pengar spenderas på lyx och design i stor stil.

Skicka till Sydkorea, Taiwan och Hongkong billigt


Om du vill pröva din hand på den asiatiska marknaden är det viktigt att du har kontroll över dina papper. När vi flyttar utanför både Sverige och EU finns det några andra tullbestämmelser som du måste hantera. Men om du först bekantar med det är det relativt enkelt att justera dina produkter i enlighet med detta. Och när du är redo att börja leverera, var noga med att beställa din frakt till lägsta möjliga pris.

Det kan ofta vara svårt att hitta en leverantör som kan leverera varor till Asien, så det är i princip en idé att använda ett av de kända fraktbolagen för denna typ av uppgift. Här på sidan kan du enkelt hitta priser från flera olika företag, som alla har samma sak som de har kapacitet och kompetens att uppfylla varje uppgift. Och med vår prissammanställning kan du vara säker på att du har de bästa möjligheterna att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hongkong till de bästa priserna på marknaden.

Det kan tyckas som en stor munnen att du måste skicka dina varor hela vägen till Asien, men kom ihåg att det finns stor efterfrågan på massor av danska varor – och det kan vara att bara din produkt är en av de mest eftertraktade produkterna. Och om frakten verkar överväldigande, så är du naturligtvis alltid välkommen att skriva till oss, och sedan hittar vi den bästa lösningen för ditt företag.