Billiga frakt – enkelt och enkelt

Om du äger en webshop, eller på annat sätt ofta skickar varor till kunder och partners, kan det ofta vara mycket pengar att spara på din frakt. Frakt är en av de saker där du snabbt kan optimera ditt företags slutresultat, eftersom du inte känner någon förlust i din verksamhet genom att välja ett billigare alternativ.

För att ta ett tankeexempel är det osannolikt att en webshop har 5-10 beställningar per dag. Om bara du kunde rädda en femma var gång du sända ute en packe, då du kanna reducera din kostnaden vid emellan 10 000 – 18 000 en år. Och det är väl att märka bara en besparing på 5 kronor per försändelse.

postnord priser

I denna artikel kommer vi att starta från PostNord priser, som PostNord är utan tvekan den mest kända rederiet här på land. Och om du tittar på vad det kostar att få något skickat, priserna varierar från 9 kronor för den minsta leveransen, och upp till 350 kronor. Du kan därför snabbt räkna ut att det finns en möjlighet att spara mycket pengar på sin frakt.

PostNords priser beror till stor del  på hur tungt paketet är och hur det ska levereras. Det finns en stor skillnad mellan om detta är en bokstav eller ett paket. Paket du kan ha både hushållet distribueras eller levereras till packbox eller ett postkontor. Och det kan ha en inverkan på priset. Men det behöver inte bara vara paket som är mycket olika. Det finns också skillnader i prissätter av märker. Alla brev distribueras till hushållet, men det finns en skillnad mellan om det är en värdetransport, om brevet ska vara spårbart, om det ska erkännas, och mycket mer.

Hur får jag de billigaste PostNord priserna?

För att komma till kärnan i ärendet, kommer vi att kortfattat repa upp hur du kan se till att du får de bästa priserna på din leverans. Först och främst är det viktigt att du vet vad du behöver. Du behöver veta om det är ett krav att få hushållet utdelade dina leveranser, eller om det är okej att släppa av i närmaste paket låda. Dessutom är det en bra idé att ha någon form av standardstorlek för dina paket – så de har ungefär samma dimensioner. Detta gör det lättare att hitta rätt priser. När du vet dessa saker, kan du börja jämföra priser.

Antingen kan du göra det själv på sin egen hemsida, men om du vill spara tid och krångel med detta, då är det också möjligt för dig att jämföra priserna här på vår webbplats. När du använder vår kalkylator får du automatiskt det billigaste priset på din försändelse – och vi går ännu längre och sätter de olika rederierna mot varandra. På så sätt kan du också snabbt se om det är billigare att använda en annan operatör. Kort sagt, det kommer inte att bli mycket lättare att spara pengar billig frakt än om du använder vårt verktyg för att jämföra priser.