Så jämför du fraktpriser

Oavsett om du är privatperson eller företagare så har du troligtvis någon gång behövt skicka ett paket. Företagare som har flera avdelningar runt om i landet kan ofta spara många timmar på att anlita en firma snarare än att själva köra runt på material, verktyg och liknande.

 Och privatpersoner har ofta liknande fraktbehov. Det kan vara en present till en släkting i en annan del av landet, eller kanske en vara som ska skickas i retur. Kort sagt så kommer alla förr eller senare i kontakt med ett postföretag. Och om du då inte har koll på vad det kostar – eller bör kosta – att skicka paket så kan det ofta bli svårt att hitta rätt pris. Som exempel ligger Postnord priser på runt 9 danska kronor för ett litet brev, upp till 350 kronor för ett stort paket. Det kan finnas rejält med pengar att spara om du sätter dig in i marknaden.

 

Varför ödsla tid på att jämföra priser?

En sak är såklart möjligheten att spara pengar. Det är alltid kul att spara pengar på frakt. Men det kan också handla om att säkra sig rätt service och råd. Man kan till exempel ofta hitta en lokal person som kan flytta varorna till ett betydligt lägre pris än vad Postnord priser ligger på. Men om kvalitén på tjänsten inte lever upp till standard kan det snabbt bli en dyr affär. Det ska inte mycket till för att gå miste om en kund – och om du har en webbutik så är konkurrensen benhård. Det är därför viktigt att kunden är nöjd hela vägen, och det må hända att den upplevelsen börjar med dig, men den slutar ofta med posten.

Och även om det inte finns kunder inblandade så kan det vara smart att välja ett etablerat postbud. Föreställ dig att presenten eller julklappen du skickar blir försenad, eller om paketet inte hann till din avdelning i tid. Resultaten kan vara katastrofala och dyra. Sådana problem slipper du ofta när du väljer ett etablerat och respekterat företag, och genom att jämföra priserna ser du till att det inte blir för dyrt.

Se till att hitta de korrekta Postnord-priserna

Det första steget i alla prisjämförelser är utan tvekan att veta vad ditt behov är. I en del branscher är det nödvändigt med leverans från dörr till dörr, men i andra kan det räcka med leverans hos ett ombud eller i paketboxar. Och det påverkar priset. Det är ofta även viktigt att få reda på hur snabbt paketet ska komma fram. Det är klart att det blir dyrare ju mer det brådskar.

För din egen skull är det viktigt att du vet vad du behöver. Det säkrar att priserna du hittar är korrekta och att du inte jämför päron med bananer. För det hjälper ju inte att få billig frakt om leveranstiden inte fungerar. Det är därför bättre att lägga ner några extra kronor på frakten för att i gengäld få varan i tid.