Skicka stora paket

Att skicka stora paket är självklart mycket annorlunda från att skicka mindre försändelser såsom brev och dokument.

Skicka stpra paket

Då det rör sig om högre vikt och dimensioner involverar det mer att tänka på. För riktigt stora försändelser kan du dessutom behöva beställa en särskild leveransform såsom pall eller container.

Men som tur är erbjuder alla de främsta leveransföretagen riktigt bra tjänster för att skicka stora paket, inklusive PostNord, DHL, TNT, UPS och FedEx. Vare sig du är privatperson eller företag, ska skicka inrikes eller utrikes, finns lösningen för dig. Om du ska skicka stora paket finns ett flertal alternativ att välja mellan beroende på storlek. Vad gäller enkla paket kan du med PostNord och DHL skicka upp till 20 kg.

Om du är företagskund hos PostNord får du dessutom möjlighet till hemleverans på upp till 35 kg genom deras tjänst MyPack Home. UPS å sin sida erbjuder en maxvikt på 70 kg, och om vikten överstiger 25 kg får paketet en etikett så att det hanteras extra varsamt under sin resa. Likaså TNT har en maxvikt på 70 kg för deras expresstjänst.

Ska du skicka en lite större kvantitet är pall ett bra alternativ. Med DHL kan du skicka upp till 800 kg per pall, och sammanlagt 2 400 kg på en försändelse. PostNord och TNT erbjuder istället en maxvikt på 1 000 kg per pall, varav den senare har en total maxvikt på hela 7 000 kg per försändelse. Även UPS och FedEx erbjuder flera sorters leveranser av pall, både vanliga frakttjänster och expressvarianter.

För de riktigt stora leveranserna krävs container eller annan form av storskalig frakt. För detta finns hos både FedEx, UPS, TNT, DHL och PostNord tjänster för såväl styckegods som partigods. Dessutom erbjuder bland annat PostNord och TNT specialtjänster för leveranser som kräver mer avancerade logistiklösningar.