Är du redo att skicka dina julklappar?

send-gaver-udlandet

Det har med tiden blivit så att julen börjar redan i oktober – i alla fall enligt julhandeln.

För oss andra verkar det kanske som att det är för tidigt att förbereda julen, men om du har nära och kära i utlandet kan det vara en bra idé att börja att förbereda redan nu.

Det är få saker som värmer lika mycket – som när man är bosittande i utlandet – och får en julklapp från sitt hemland. I sådana fall skulle det vara att få en julkalender med paket, så att omtänksamheten från ens nära och kära kan spridas över 24 dagar i december.

Om du vill skicka en julklapp till utlandet som ska vara framme till julafton eller juldagen, så kan Billigtpaket.se leverera paketet på få dagar till störstadelen av världens länder.

Du kan enkelt skicka julklappar online. Med detta menas att du kan boka försändelsen på internet, och få en adressetikett till din julklapp med e-mail, och få upphämtat paketet som ska till utlandet från din adress.

Genom detta sätt slipper du julstressen hos postombud, och kan sitta hemma i vardagsrummet och skicka paket till familjen och andra nära och kära. Kom ihåg: om du exempelvis ska skicka en julkalender som ska användas från den 1:a december är det en bra idé att skicka paketet i god tid innan. På detta sätt undviker man att en eventuell undersökning i tullen inte försenar paketet .

Detta gäller naturligvis generellt sett när man skickar paket över gränsen, men enligt vår erfarenhet är det oftast julklappar och presenter som är extra viktiga att skicka så de kommer fram till önskad tid.

 

Värt att veta om tull och gåvorsende-julegaver

Det som gör försändelser med julklappar till utlandet något speciellt, är att det ska vara en överraskning, vilket kan vara ett problem om du skickar din julklapp till ett land utanför EU.

Vid försändelser utanför EU ska det nämligen tulldokument med paketet, som ger tullmyndigheten möjlighet för att värdera om försändelsen innehåller något som ska deklareras eller helt enkelt inte får skickas vidare. Se eventuellt mer på https://paket.se/faq.php?faq_id=17 om vad du får skicka.

Om du till exempel ska skicka ett paket med julklappar till USA, så ska det nämnas i beskrivningen vilken kategori som paketets innehåll tillhör. Med andra ord behöver inte tullmyndigheten veta att du har köpt den nyaste Star Wars figuren av Luke Skywalker, men de ska exempelvis veta om paketet innehåller plastleksaker.

När du skickar julklappar ska du med andra ord ge tullmyndigheten en möjlighet för att veta hur paketet ska bedömas med hänsyn till krav och regler inom avsett tullområde.

Om du ska skicka julklappar till exempelvis Tyskland är det inte några hakar, då det på samtliga försändelser inom EU inte är krav om ett tulldokument. Endast olagliga eller farliga varor stoppas i tullen.

Det är med andra ord mycket lättare att skicka julklappar till EU-länder. Det kan dock vara bra att vara observant på andra områden. Det rör sig exempelvis om alla öar. Således är Australien och Japan exempelvis länder som har mycket strika tullregler. Det ändrar dock inte på vetskapen om att du kan skicka julklappar till Australien och Japan

Motsatt finns det även länder där några föremål kan skickas tullfritt om värdet är under ett bestämt belopp eller liknande. Med tanke på allt som ska tas hänsyn till, är det en fördel att utnyttja kunskapen hos Billigtpaket.se’s kundservice.

Vi har flera av dessa upplysningar på vår hemsida –  men du är varmt välkommen att ringa oss på +46 732 451 840 eller skriva till oss via vår chatfunktion eller e-mail. Om du vill skicka paket med julklappar till utlandet, så kan Billigtpaket.se vägleda dig till en bra upplevelse med att skicka juklappar som kommer fram till önskad tid.

Kom ihåg att du alltid kan beräkna priser och boka snabbt och enkelt via https://paket.se/

beregn-priser-sverige