Billig flytt till USA

flytte_til_usa

Att åka till USA är spännande. Detta oavsett om du endast ska besöka landet eller flytta till exempelvis New York eller Los Angeles. Det är dock begränsat vad som kan tas med i flygplanet.

På grund av detta väljer de flesta att skicka deras flyttgods till USA via speditörer eller internationella flyttfirmor. Vi har därför samlat lite information omkring priser och allt det praktiska omkring en flytt till USA i detta inlägg.

Priser

Priset är alltid av väsentlighet. Snabb beräkning av priser på flytt till USA kan göras via följande länk: www.billigtpaket.se

Tulldokument

När du ska skicka gods till USA är det viktigt det uformas ett tulldokument som beskriver hela innehållet av din försändelse samt värdet av varje enskild vara. Detta tulldokument kan man antingen ladda ned på flera olika hemsidor eller utfylla online på Billigtpaket.se

Utöver tulldokumentet kan man med fördel ladda ned och utfylla officiella dokument som US Customs gärna ser utfylls vid import av personliga ägodelar  i USA: https://www.cbp.gov/sites/default/files/documents/CBP%20Form%203299.pdf

Det betalas normalt inte tull på flyttgods, men tullmyndigheterna kräver dock att känna till innehållet och värdet av godset.

Försäkring

Transportförsäkring är ett tillval när du bokar via Billigtpaket.se

Priset på försäkringen beror på värdet av försäkrat gods och avräknas 5% upp  DKK 20.000 och 2% av godsets värde över DKK 100.000.

Miami Beach, Florida hotels and restaurants at sunset on Ocean Drive, world famous destination for it's nightlife, beautiful weather and pristine beaches
Miami Beach, Florida hotels and restaurants at sunset on Ocean Drive, world famous destination for it’s nightlife, beautiful weather and pristine beaches

Emballage och packning

Allt ska som utgångpunkt vara packat i kartonger. Det är avsändarens ansvar att godset är ordentligt packat, så det kan klara den långa transporten till utlandet. Flyttkartonger kan exempelvis förstärkas med plastfilm.

Det är viktigt att använda så kraftiga kartonger som möjligt. Sunt förnuft är viktigt när det handlar om inpackning av glas och ömtåliga föremål. En färd på 600 mil kan innebära många stötar och skakningar.

Container, pallar och flyttkartonger

Det är viktigt att du använder proffesionella flyttkartonger som inte har varit i bruk tidigare. Flyttkartonger ska även tåla att staplas vilket innebär att kartongens kanter ska vara kraftiga och hårda.

Vid flytt till ett land utanför Europa ska pallarna vara ISPM15-certificerade vilket betyder att pallarna har genomgått en speciell värmebehandling för att undvika skadeinsekter.

I tillfälle av att flyttgodset är paketerat i en container finns inga regler för emballaget. På trots av detta är det viktigt att emballaget finns i åtanke och att innehållet är paketerat med sunt förnuft.

Trevlig resa till Amerika

beregn-priser-sverige