Fem tips till att skicka ett paket till Kina

send_pakke_kina

Har du någonsin spekulerat över hur ett paket skickas till Kina? Anledningarna till detta kan vara många. Du har kanske släkt där, eller också behöver du skicka försändelser genom företaget till en konstant växande marknad. Anledningarna kan vara många, och är betydligt fler än ovannämnda.

Frågeställningar omkring vad man kan skicka – och vad man inte kan skicka –  dyker ofta upp i samband med när ett paket ska skickas till Kina.  Billigtpaket.se kan besvara dessa frågor och hjälpa dig med att skicka ett paket till Kina.

Kina er ett stort land med en yta på över  9.500.000 KM2 . Detta medgör att finns flera olika alternativ när det handlar om att hitta en fraktleverantör eller kurir till eller från Kina. För att skicka ett paket till Kina kan vanlig postservice såsom hos PostNord eller kurirtjänster som exempelvis UPS och DHL användas. Kurirtjänster innebär oftast en snabbare och mer pålitlig hantering av paketet.

  1. Kontrollera att paketets innehåll får skickas till Kina
    Det första vi rekommenderar innan paketering av paketet är att säkra att innehållet är lagligt och säkert att skicka. Produkter som normalt inte får skickas till och från utlandet kan vara kött och animaliska produkter. Kinesiska regler begränsar vad som kan skickas när det exempelvis gäller dvd-filmer och material som kritiseras av staten av politiska skäl.

Billigtpaket.se har en praktisk lista över förbjudet innehåll i försändelser, så att du på förhand vet vad för slags försändelser som internationella kurirer inte kan hantera. Denna lista kan du se genom följande länk: https://paket.se/faq.php?faq_id=172.

  1. Undersök innan av hänsyn till extra skatt och tullavgifter

Precis som i de flesta länder har Kina även regler för import av varor och vissa extra uppkrävningar. Det är ett par faktorer utöver restriktioner/förbud som kan påverka ditt pakets innehåll i förhållande till import och skattregler. När det gäller personliga ägodelar (exempelvis en gåva från en person till en annan) ska paketets värde vara under ¥ 80 (ca. SEK. 100) tillkommer inte eventuella ytterligare avgifter. I tillfälle av att försändelsens innehåll överstiger ett värde på ¥ 80, kan mottagaren riskera en extra importavgift.

  1. Paketera din försändelse med hänsyn till innehållet och avståndet

När du skickar ett paket till Kina är det inte som att skicka ett paket inom Sverige. Kina ligger över 6000 km från Sverige. Det betyder att ditt paket ska transporteras långt igenom land, i luften eller via havet – och genom massor av terminaler och sorteringsanläggningar på vägen. Det rekommenderas att du använder en kraftig låda till ditt paket. Detta ska värderas utifrån paketets innehåll. Det är även viktigt att inte överfylla lådan, och att investera i ett inre emballage (såsom bubbelplast). Besök Billigtpaket.se för att ta del av mer information omkring detta.  Detta kan du göra genom följande länk: https://paket.se/faq.php?faq_id=18

  1. Dokumentation av ditt paket

Innan du skickar ditt paket till Kina är det din plikt att fylla i en så kallad proformafaktura eller tulldokument. Detta dokument beskriver innehållet i ditt paket och är ett krav från kinesiska myndigheter, som vill veta vad som importeras till Kina. Billigtpaket.se erbjuder en gratis mall av tulldokumentet som fylls i online. Det ska skrivas ut tre exemplar av tulldokumentet. Ett exemplar ska fästas på yttersidan av ditt paket, och de övriga två exemplaren ska vidareges till chauffören. Detta är så att den kinesiska tullmyndigheten kan få tag på dokumentet, och inte behöver öppna ditt paket.

  1. 5. Hitta det snabbaste och billigaste sättet att skicka ett paket till Kina

Billigtpaket.se har tre olika möjligheter för dig att välja imellan. Oavsett om du skickar till Beijing, Shanghai eller Shenzhen kan vi matcha dina behov.  Vårt snabbaste fraktsätt till Kina är UPS International Express som kan leverera paketet på endast två vardagar efter avhämtningen. Vår billigaste lösning är Billigtpaket.se’s Air kurirtjänst som startar från så lite som SEK. 280,- och naturligvis inkluderar fullt möjlig spårning av paketet.

Du kan alltid beräkna priser och se leveranstider på https://paket.se/

beregn-priser-sverige