Så kommer du undan billigast när du ska frakta till USA

Allteftersom tekniken blir mer avancerad blir världen allt mindre. Många svenska verksamheter upplever ett stigande behov av att skicka sina varor till andra delar av världen, bland annat till USA och Kina. Därför är det en bra idé att undersöka hur du får till ett fraktsystem som du kan lita på – och som inte är för dyrt. Skicka paket till USA

Skicka till USA – detta ska du vara uppmärksam på.

Det är en sak att skicka varor inrikes. Det finns nuförtiden många företag på marknaden som både kan ge dig god service och förnuftiga priser. Men när vi rör oss utanför landets gränser blir det något mer komplicerat. Här är det viktigt att du använder ett företag som har koll på saker och ting. När du ska skicka paket till USA är det bland annat viktigt att företaget har koll på tullreglerna och vilka varor som får föras in i landet – och under vilka villkor. Naturligtvis kan du också själv sätta dig in i de här sakerna, men troligtvis har du massor av andra saker att tänka på. Dessutom är det viktigt att paketet har en bra och överskådlig spårning. När du skickar ett paket så långt bort är det viktigt att du kan lita till hundra procent på den feedback du får från systemet, och därför är det viktigt att det fungerar som det ska. 

Så hittar du de bästa priserna när du ska skicka till USA 

Väldigt många företag blir överraskade och förvirrade när de ska skicka till USA för första gången. Där det inrikes är mycket enklare så finns det vid internationella försändelser många fler möjligheter, både gällande försändelser, transittider och paketvikter. För att hitta det bästa priset är det viktigt att du känner till dina behov. Därför ska du ha koll på:

  1. Transittid

Det är inte helt sak samma vilken transittid du behöver. Om du har ett fast avtal med en kund i USA så kan du med fördel strukturera och planera försändelserna. Men om du ofta arbetar utifrån ”här och nu”-principen så är det viktigt att ditt företag kan leverera på kort tid – till ett rimligt pris. Här är det ännu viktigare att du som företagare överväger hur mycket du är villig att betala.

  1. Paketvikt

Många företag kan ge rabatter om du kan hålla dina paket inom en viss viktgräns. Detta kan du med fördel utnyttja om du vet att du har ett generiskt sortiment. Om du ofta skickar specialtillverkade produkter så kanske du behöver ett företag med ett mer individuellt viktpris.

En del kanske argumenterar att det finns mer att hålla koll på, och det vill vi ge dem helt rätt i. Det är dock de två ovannämnda sakerna som är de absolut viktigaste när du ska skicka över Atlanten. Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt att sätta sig in i vad man måste ha kolla på – men om du har frågor hör vi gärna från dig så vi tillsammans kan hitta den bästa lösningen efter dina behov.