Skicka paket utomlands

Att skicka paket utomlands är i dagens globala samhälle ytterst lätt. Då tekniken inom transport och logistik ständigt utvecklas blir möjligheten till försändelse till världens alla hörn allt mer lättillgänglig och du kan få din försändelse skickad från dörr till dörr!

Ett flertal företag erbjuder idag leverans till länder världen över, från Nordens ledande leverantör PostNord, till internationella namn såsom TNT, DHL, UPS och FedEx. Men även om internationellt paketutskick är enklare än någonsin, finns det ändå en del saker man bör tänka på, speciellt om man ska skicka till länder utanför EU.

Du får lätt och behändigt information om hur mycket det kommer att kosta att skicka ditt paket, dokument eller annat som behövs. Och du kan jämföra leverans kostnaderna och tiderna mellan olika leveranssätt och leverantörer.

Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter och välja vilken form av försändelse du vill skicka.

Olika Typer av Försändelser

paket
VANLIGT PAKET 40 X 25 X 20 CM 
försändelse
   FLYTTKARTONG 70 X 40 X 40 CM

                                

paket pris
PLATT PAKET 33 X 23 X 4 CM

transport
RÖR

billig fragt
LITET PAKET 30 X 20 X 4 CM

Oavsett vart du ska skicka ditt paket är det viktigt att paketera det ordentligt. Använd en yttre förpackning av kraftigt material som till exempel wellpapp. Omslut även föremålet med bubbelplast eller liknande. Det här förhindrar att innehållet rör på sig inuti paketet eller slits under resans gång. Dessutom är det extra viktigt att paketera vassa föremål på så vis att de inte skär sönder paketet. Tänk också på att förpacka vätskor så att de inte läcker ut.

Regler för införsel till olika länder

Varje land har sina lagar och regler när det gäller vad man får importera eller föra in i ett land. Det kan finnas specifika saker för olika länder som man kanske inte kommit att tänka på. Det är därför viktigt att kolla vad som är tillåtet och inte när du planerar att skicka en försändelse till ett land. Detta kan röra sig om allt möjligt; till exempel är det inte tillåtet att skicka trä till Australien. Därför är det bäst att kolla upp huruvida just ditt föremål får skickas till det avsedda landet. Detta gör du enklast genom att kontakta landets tullmyndighet eller dess ambassad i Sverige.

Om du ska skicka paket till ett land utanför EU behöver du även ha tull i åtanke. Du behöver  fylla i ett tulldokument och skicka med det i paketet.  Dokumentet till tullen får du om du följer den här länken. Kom också ihåg att behandlingstiden i tullen ibland kan fördröja den slutliga leveranstiden. En annan viktig sak att ha i åtanke är att det kan komma en tullavgift för mottagaren.  Och givetvis, om paketet innehåller något som inte får skickas till ett specifikt land så stoppas  paketet  vid tullen.

Så var extra noggrann när du ska skicka paket utomlands så att din försändelse kommer fram tryggt och smidigt