Så här skickar du paket till England – enkelt och enkelt!

När paket skickas till England är många svenska företag ofta överväldigade av uppgiften. Det är inte lätt att få varorna levereras över kanalen. Det är ofta en dyr njutning som tyvärr minskar de danska produkternas konkurrenskraft i England. Men det finns fortfarande möjligheter att få en del av marknaden om du kan hålla dina fraktkostnader nere.

Många av våra kunder arbetar med både import och export av varor. För dem är det viktigt att de alltid har de bästa priserna på sina sändningar. Oavsett om de skickar paket till England, containrar till Singapore eller brev till Oslo, fokuserar de på att hålla sina fraktpriser nere.

Varje gång du handskas med internationella sändningar finns det ett antal frågor att känna till. Å ena sidan är frakt, naturligtvis, dyrare, men det kan också finnas problem längs vägen, som du kanske inte har tänkt på förut.

Skicka paket till England billigt

Om du går för det skarpaste priset, är det alltid en bra idé att få ihop så många leveranser som möjligt på en gång. På så sätt minskar du fraktkostnaderna, men det krävs naturligtvis lite mer planering.

skicka paket till england

Det första du måste fråga dig själv är när du måste skicka paket till England är där nödsituationen är. Ju mer tid du har, desto billigare frakt du kommer vanligtvis att kunna få, eftersom transportföretagen kommer att ha lättare att samla in varorna för sin körning. Detta är dock inte alltid detta är bara realistiskt. Om man tittar på vad vi i Sverige oftast exporterar till England, är köttet på första plats.

Vi kan snabbt enas om att kött som har stått i en fartygscontainer för en månad är inte omedelbart aptitretande. Därför måste många svenska företag ha en annan form av leverans, vilket ger priset i vädret. Om du ofta skickar ömtåliga varor, kommer det att vara meningsfullt att undersöka möjligheterna till en frys i England, så att du kan säkerställa fasta leveranser utan att oroa dig för lagringsutrymmet.

Vad vi har hjälpt en hel del kunder med är att se till att de får de bästa priserna på sval/frystransport när de behöver skicka paket till England. Vi gör detta helt enkelt genom att hålla ett öga på priserna på de olika transportörer och lastning dem i vår priskalkylator. På så sätt har våra kunder sparat mycket pengar genom åren – utan att kompromissa med kvaliteten.

Den stora fördelen här är att du enkelt och enkelt kan ange vad du behöver, och då kommer vi att se till att jämföra priserna på de mest kända transportörer. Sedan, som företagare, har du alltid de bästa förutsättningarna för att fatta rätt beslut.

Skicka paket till England efter Brexit?

När vi talar om export till England, får vi knappast runt Brexit. Det finns många saker som ännu inte är på plats i förhållande till Englands utträde ur EU, så det är fortfarande svårt att se över utvecklingen av situationen.

För företag som exporterar till England innebär det att vara beredd att ta itu med nya tullbestämmelser. Vilka industrier den kommer att tillämpa är ännu inte känd.

Om du i dag ofta skickar paket till England och tänker behålla det i framtiden är det en god idé att välja ett rederi som har en stark kompetens inom Storbritannien.

Ett exempel på detta är PostNord, som har ett mycket effektivt nätverk över hela Storbritannien. Naturligtvis kan de inte kringgå tullreglerna, men det finns goda chanser att du kan få råd och sparring här. Det finns också många andra företag med förbindelser i landet, såsom DHL och Fedexd, och vilka av dem du väljer är inte vår punkt i det här inlägget. Poängen är snarare att du ska förbereda dig för det värsta-och därför se till att rederiet du använder kan hjälpa dig på lång sikt.

Det är viktigt att komma ihåg att alla tullar kommer att vara ditt eget ansvar. Detta kan innebära att det blir betydligt dyrare att få paket skickade till England än du har vant dig vid. I allmänhet kan processen också vara långsammare, vilket kommer risken för fel. Detta är bara en annan bra anledning att välja ett företag som har erfarenhet av landet i fråga.

Men brev och dokument kommer sannolikt att skickas som vi har vant oss vid, så det är bara paketpost som kommer att påverkas av förändringarna.