Älskar du Amerika? Få hjälp med att skicka ett paket till USA

Den svenska industrin har nyligen utarbetat en analys där de har funnit att Sveriges export till Förenta staterna har stigit med 30 procent under det senaste året. Det är en kraftig ökning, och det innebär att det finns en klyfta över de bästa frakt lösningarna i mycket större utsträckning än tidigare.

Skicka paket till USA

Historiskt har det alltid varit en utmaning att få paket skickade till USA. Det har ofta varit en dyr njutning – både för att vi flyttar utanför EU, vilket innebär att man ökar pappersarbetet i förhållande till tullen, men också helt enkelt på grund av avståndet. Du måste också använda luft eller fartyg frakt, vilket i sin tur hjälper till att skruva priset i vädret. Men med den höga tillväxten av exporten till andra sidan Atlantenär det en marknad som för många danska företag är svår att göra utan.

För privat, kan det också vara relevant eftersom många svenskera har valt att bosätta sig i USA. När det är dags att skicka julklappar, Födelsedagspresenter eller andra typer av sändningar är det viktigt att titta på dem. Men hur ska du se till att exporten inte kommer att förstöra dig och din plånbok?

Skicka paket till USA till de bästa priserna – varje gång

När du behöver ta något till USA, kan du märka de första gångerna att priserna kan fluktuera mycket. Detta beror på att du, mer än annars, utsätts för våld från marknadskrafterna. Ökning eller sänkning av oljepriset kan ofta kännas mycket mer när du skickar paket till USA än om du skickar till Spanien.

Dessutom finns det också en stor skillnad mellan de tjänster som tillhandahålls. Om leveranstiden är irrelevant för dig, det billigaste alternativet kommer nästan alltid att fartyget frakt. Om du kan vänta på rederiet att fylla skeppet, kan du ofta ”komma med” till ganska billiga pengar.

Men om du måste skicka paket till USA och du behöver dem för att vara med mottagaren snabbt, du kommer ofta att behöva välja flygfrakt. Enbart detta kommer ofta att resultera i en ökad kostnad för dig som speditören. Nästa, sätta på toppen att du är under lite tid tryck, och sedan kommer du snabbt reda på att dina alternativ är förträngning. Långt ifrån alla rederier erbjuder expressleverans från Sverige till USA.

Ett av de företag som har gjort detta under en lång tid, till exempel, är DHL. DHL har en tjänst som de kallar ”samma dag Jetline”, vilket i princip innebär att du kan skicka paket till USA med dag till dag leverans. Ditt paket sätts på en flygning med en daglig avgång, och kan i princip vara var som helst i världen dagen efter. Det går att säga att denna tjänst är inte billig, så när du behöver skicka paket till USA, din planering färdigheter kommer att vara oerhört viktigt.

Spara pengar när du behöver skicka paket till USA

Om du vill ha så bra priser som möjligt, kan det gå en lång väg med förnuftig planering. Vi har samlat några tips tillsammans som vi har hjälpt våra kunder under de senaste åren, och förhoppningsvis kan dessa också hjälpa dig. När du behöver skicka paket till USA kan du spara mycket pengar till;

  • Planera dina sändningar i god tid
  • Standardisera försändelserna
  • Beställ flera paket etiketter åt gången
  • Läs noggrant igenom tullreglerna
  • Använd så mycket fraktgods som möjligt

Alla punkter slås ofta samman över varandra. Om du har möjlighet att standardisera dina sändningar kan du spara pengar på förpackningsetiketter och på paket. Till exempel, om du har 10 produkter du exporterar och 8 av 10 är 10x10x10 cm, och de två sista är 12x10x10, kan du spara pengar i många fall genom att beställa etiketter och förpackningar för ett paket med 15x15x15. På så sätt kan du använda samma förpackning för alla dina försändelser när du skickar paket till USA. På samma sätt kan du försöka standardisera vikten. Om 8/10 av dina produkter väger 4 kilo och de sista 2 väger 6 kilo, kommer det ofta att vara bättre att köpa en större sats av etiketter som stöder försändelser upp till 10 kg än att köpa två olika sådana.