Hur väljer man fraktleverantör till en försändelse?

fedex_dhl_ups_tnt

När någon tänker på leverans och försändelse är det ofta verksamheter som PostNord, FedEx, TNT, DHL DPD och UPS som kommer i åtanke. Sanningen är dock att det finns långt fler fraktföretag som specialiserar sig på privatpersoner och företags behov. För att få den bästa möjliga servicenivån är man tvungen att förstå olika typer av frakttjänster.

Fraktleveranser

Fraktleveranser är perfekta om du har behov för mellanstora, stora och tunga leveranser till och från företag. Dessa är oftast försändelser på pallar eller som styckgods. Det används vanliga chaufförer till dessa försändelser. Dessa är vanligtvis transporter inom Sverige, Danmark och till/från Norge, Tyskland och England.

Särskilda leveranser

Dessa leveranser är vanligtvis försändelser med högt värde eller ömtåliga försändelser. Det kan även vara viktiga dokument eller en försändelse av farligt gods, exempelvis kemikalier. Kännetecken för dessa är att det är viktigt att kontakta sin fraktleverantör och uppmärksamma dessa på speciella förutsättningar. Härefter skapas  nödvändiga tillåtelser och dokument som ska följa försändelsen från avsändaren till mottagaren. Hos Billigtpaket.se hjälper vi dagligen med försändelser av försändelser med speciella värden och andra speciella transporter.

Kurir

De flesta kurir-verksamheter behandlar försändelser både inrikes och utrikes. Exempel på olika verksamheter som behandlar kurirtjänster är UPS, DHL, TNT och Fedex. En gemensam nämnare för dessa är att de är snabba med dag till dag leveranser i grannländer, samt två dagars leveranstid till resten av världen. Hos Billigtpaket.se väljer vi mellan samtliga kurir-leverantörer och möjliggör således bästa förutsättningar för ett bra pris samt snabb leveranstid. Kurir-verksamheter är oftast snabbare och säkrare än vanlig postgång, och möjligheterna för tracking och spårning är likaledes optimala.

För ytterligare information om alla olika typer för försändelser är du välkommen att kontakta oss på telefonnummer +46 732 451 840 eller beräkna priser och boka online via www.billigtpaket.se

beregn-priser-sverige