Paket leverans – guide och tips

Guide och tips för att skicka paket

Om du behöver skicka ett skifte billigt och säkert, då den här bloggen kan hjälpa dig. Det beror på att bloggen är ett hopkok av alla frågor och erfarenheter av vad som händer med olika föremål när som Billigtpaket.se har levererat tusentals paket varje månad under flera år.

 

Vi kommer att dela några enkla saker som är bra att veta, och några mindre enkel sak som är super viktigt, och då har jag några tips och tricks som gör det lättare att skicka paket billigt och med största möjliga säkerhet.

För det första leverans idag indelade i kategorier, och i synnerhet inom två områden – shipping typ och geografi.

Låt oss börja med det enkla.

Vad frakt kategori ska jag välja

Billigtpaket.se använder vi alla erkända rederier som UPS, DHL, FedEx, Postnord, Bussgods, Bring etc. och de tre kategorier som är gemensamma för dem alla dokument, paket och pall / styckegods.

Dokument

Dokument är saker som testamenten, pass, ett skriftligt erbjudande, kontrakt, visum, födelsebevis och liknande. Så länge det kan göra anspråk på att vara det papper av ett slag, och inte de fysiska saker som USB-enheter, pennor, tygprover och så vidare. Det är alltid en bra idé att få ett hölje av papp, så att dokumentet är skyddad.

Paket

Paket är kategori för allt som inte är större eller tyngre än du kan lyfta och packa det i och inte behöva stå stilla under transporten. Paketen vanligtvis transporteras i flera olika bilar, och nästan alla paket kommer idag passerade en automatisk sorteringscentral, där datorer och monteringslinjer kör bildspelet. Jag återkommer till senare.

Pallar och styckegods

Den gemensamma nämnaren här är att det är en svensk bärare i en stor lastbil kommer och samlar in och levererar båda.

Pallar är antingen så stor att den inte kan lyftas om du inte är Hulk, eller liknande måste stå stilla och säkert från A till B. Den heter ”pallar” eftersom det står på en träpall. Hur man finns vissa standarder i EU:

En lastpall är 120 cm x 80 cm (x 15cm och vanligtvis väger 20-25 kg, om det är torrt)

Halvpall som är 60 cm x 80 cm

En fjärdedel av en pall som är 60 cm x 40 cm

Mål är viktigt eftersom det är de som du använder för att hitta ett pris och en beställning från, och det finns längd och vikt, till exempel inklusive pallen.

När pallen lastas i lastbilen, sedan stå tyst och när du flyttar in i nästa lastbil, använd sedan föraren en pallyftare eller gaffeltruck och flytta pallen i ett horisontellt läge. Det är det säkraste transportsättet, vilket innebär att det också kan vara en bra idé att skicka även rimligt små saker på en pall om det är svagt. Du behöver bara komma ihåg att även om pallen står stilla, sedan flytta lastbilen, så allt måste säkras till pallen, så det inte glider av pallen eller rulla över, första gången lastbilen köra igenom en rondell. Detta kan göras med sträng, bagageremmar eller vad som är tillgängligt. Proffsen använder plastfilm, eftersom det skyddar vad det står på pallen, passar ihop bra alls, och när du linda den runt pallen kanten, så håll det temat på pallen, utan att begränsa lastbilen som det bara kan kör gaffelarmarna genom plastfilmen.

Är antingen den styckegods som skall lyftas, men som inte finns på en pall, eller stående på en lastpall, men som sträcker sig utanför kanterna av lastpallen. Lastbilsföraren skilja mellan de två eftersom en lastbil kan packas med ett visst antal lastpallar, medan styckegods ändra antalet. Om det inte är på en pall, är det ett krav att en normal förare kan lyfta den utan att få yrkesinspektionen på halsen, men du bör vara mer noga med att packa dina saker i, så en smutsig arbetshandskar inte sätta märken på dina ladcykels vitt tak, och hörnen på motorhuven inte är böjd, därför att de är utsatta. Kartong är bubbelplast alltid ett bra ställe att börja.

Geografiskt, finns det tre kategorier:

Paket till Sverige

För paket för SE gäller det att all last går via marktransport. Detta innebär att nästan vad som helst kan skickas med framgång om det är i rätt frakt kategori.

Paket för EU (Tyskland, Englad, Polen, etc.)

Eller importera från EU.

Paket utanför EU (till exempel i Norge, USA och Kina)

Eller importera från länder utanför EU

Beräkna priser:

beregn-priser-sverige